"KABLOVI" ODUVALI 70 SVEĆICA: Palma i Kačar dobili priznanja

V. N

25. 02. 2024. u 17:05

JEDAN od najuspešnijih boks klubova u bivšoj Jugoslaviji, "Kablovi", prigodnom svečanošću obeležio je 70. rođendan. Ceremoniju su uveličala svojim prisustvom mnoga poznata bokserska imena, poput Tadije Kačara, osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine, vicešampiona sveta i Evrope, kao i predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme.

КАБЛОВИ ОДУВАЛИ 70 СВЕЋИЦА: Палма и Качар добили признања

Miladinović uručio pehar Markoviću/FOTO: Z. Gligorijević

- Mladi ljudi bi trebalo da se ugledaju na legende iz svih sportova, a mi koji se bavimo politikom trebalo bi da im stvorimo uslove da postižu što bolje rezultate. U Jagodini, od kada ja vodim ovaj grad, ne delimo sportove na jedne ili druge, svi sportovi se finansiraju iz budžeta grada Jagodine, a posebno legendarni klubovi kao što je boks klub "Kablovi", koji je u svojim redovima imao mnogo šampiona, kao što su Konovalov, Kica, Dumba, Omerović, Jelić i mnogi drugi. U njihovo vreme mnogo je teško bilo jer je jugoslovenska liga u boksu bila jedna od najboljih u Evropi i svake nedelje su bili veliki mečevi - podvukao je Dragan Marković Palma.

Markoviću i Kačaru je Boks klub "Kablovi" uručio plakete, a Tadija Kačar je Palmi uručio poseban poklon.

- U znak poštovanja i priznanja, ispred bokserskih legendi Jugoslavije i Srbije, velikom čoveku i velikom prijatelju Draganu Markoviću Palmi uručujem knjigu "Legende jugoslovenskog boksa - sedmorica veličanstvenih" koja je tek izašla - istakao je Kačar.

Konovalov najuspešniji u 20. veku

POSEBNA plaketa uručena je Draganu Konovalovu Keni za najuspešnijeg boksera iz Jagodine u 20. veku.

- Presrećan sam. Ovo je veliko priznanje, posebno što su ovde prisutne i legende boksa, koji su boksovali i u moje vreme. Boks je u bivšoj Jugoslaviji bio ekstremno popularan, bili su to veliki mečevi sa Slavijom iz Banjaluke, Pulom, Prištinom, Topličaninom, Gošom i tako dalje. Danas ima boksera koji bi mogli da nas naslede, ali je potreban mnogo veći rad u boksu. Zahvaljujem se rukovodstvu grada Jagodine koje vodi računa kako o bokserima, tako i o svim sportovima - rekao je Dragan Konovalov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)