TROJKA OSTALA U VRHU: Ko će se u polufinalu pridružiti Francuskoj, Danskoj i Švedskoj?

S. K.

24. 01. 2024. u 16:39

TROJKA i dalje dominira evropskim i svetskim rukometom. Olimpijski pobednik, Francuska, svetski šampion Danska i evropski prvak Švedska, kao na dva poslednja takmičenja igraće i u polufinalu EP za rukometaše u Nemačkoj, koje se završava u nedelju u Kelnu.

ТРОЈКА ОСТАЛА У ВРХУ: Ко ће се у полуфиналу придружити Француској, Данској и Шведској?

Foto AP

Večeras će u u Kelnu biti odigrane poslednje utakmice grupe 1 druge faze šampionata, posle kojih se saznati koja će selekcija pridružiti velikoj trojci u polufinali, ali i koja će se kao trećeplasirana u petak (15.00) boriti sa Slovenijom za peto mesto na šampionatu. Najbliža drugom mestu je Nemačka koja se od 20.30 sastaje sa Hrvatskom. Svoje šanse imaju i Austrija, koja od 15.30 igra sa Islandom, i Mađarska, koja u 18.00 izlazi na megdan moćnim "trikolorima".

Zna se i da će se u petak u polufinalu sastati Francuska i Švedska (17.45), dok će se Danci od 20.30 za ulazak u finale boriti sa drugoplasiranom selekcijom grupe 1.

Jasno je da ukoliko Danci i Francuzi igraju u finalu da će trećeplasirana selekcija izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu. Kartu za francusku prestonicu može da donese i srebro, ali i, prirodno, zlato, ako se za titulu ne bore Danska i Francuska.

Osim direktnog plasmana na Igre, dve najbolje plasirane selekcije, koje nemaju olimpijski vizu, igraće na kvalifikacionom turniru za Pariz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)