MIKICA VELJIĆ OSVOJIO ZLATNU MEDALJU: Novi uspeh srpskog takmičara u IPSC pucanju

Z. GLIGORIJEVIĆ

23. 01. 2024. u 17:02

Ovo je bila njegova treća pobeda u finalnom kolu “SCW“ zimskog kupa u IPSC pucanju u Austriji, a prvo sledeće takmičenje očekuje ga na proleće u Slovačkoj.

МИKИЦА ВЕЉИЋ ОСВОЈИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ: Нови успех српског такмичара у ИПСЦ пуцању

FOTO: Privatna arhiva

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opšine i član Streljačkog kluba „Jagodina 92“, osvojio je prvo mesto u finalnom kolu “SCW“ zimskog kupa u IPSC pucanju.

Veljić je do sada Jagodini i svom klubu, u kategoriji Super seniora do 60 godina, doneo dvadesetak medalja i pehara sa internacionalnih takmičenja. Ovo je bila njegova treća pobeda na zimskom kupu u Austriji.

- U prvom i drugom kolu sam izašao sa 100 posto osvojenim brojem bodova i tako odmakao ostalim takmičarima. U trećem kolu sam, zbog jedne greške, imao nekoliko bodova manje, ali sam zato u četvrtom, ujedno i finalnom kolu, sve ispravio i pobedio. Inače, organizacija takmičenja bila je na visokom nivou – kaže Veljić i dodaje da ga na proleće očekuju takmičenja u Evropi, a počinje sa „Bathory“ kupom u Slovačkoj.

Zimski kup u IPSC pucanju u Austriji održava se svake godine od oktobra do januara u četiri kola. Pravo učešća imaju svi sportski strelci sa kvalifikacijom za ovaj sport bez obzira na nacionalnost, pol i godine starosti. Organizator takmičenja bio je “SCW“ sportski klub u Beču.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)