"ARILJSKE ZIMSKE RADOSTI": Održava se tradicionalna manifestacija u ovom gradu

Novosti online

22. 01. 2024. u 14:40

U ORGANIZACIJI "Sportsko-turističkog centra'' opštine Arilje, u toku je manifestacija "Ariljske zimske radosti''. Kako nas je obavestio direktor STC Arilje Saša Luković, ova tradicionalna besplatna manifestacija se uvek održava tokom trajanja zimskog raspusta i namenjena je deci predškolskog uzrasta, ali i devojčicama i dečacima osnovnih i srednje škole.

АРИЉСКЕ ЗИМСКЕ РАДОСТИ: Одржава се традиционална манифестација у овом граду

FOTO: STC Arilje

Prema interesovanjima mladi sportisti mogu da biraju sportske aktivnosti: rukomet, odbojku, trku na 400 i 100 metara, basket 3x3, pikado i omiljenu igru najmlađih između dve vatre. Organizovana su i dva polaska za vožnju gondolom na Zlatiboru, dva odlaska na bazen u Užice, pešačenje sa planinarima, odlazak u pozorište, plesna radionica i kviz na temu ''Upoznaj turističke potencijale svoga mesta''.

- Veliki broj dece se uključio u plesnu radionicu gde svakodnevno uče i predano vežbaju različite koreografije koje će izvesti na završnoj priredbi. Pod sloganom u ''Zdravom telu, zdrav duh'' u saradnji sa planinarskim udruženjem "Sunčevica'' organizovano je pešačenje u dužini od osam kilometara. U ovoj rekreativnoj aktivnosti učestvovali su i stariji – istakao je Saša Luković, i nastavio:

- Za decu sa posebnim potrebama iz udruženja "Impuls" će biti realizovan odlazak na bazen u Ovčar banju. Za "Ariljske zimske radosti" prijavilo se preko 500 dece iz naše opštine, koja će tokom trajanja manifestacije naučiti nešto novo, pokazati spretnost i borbenost na sportskim terenima, zabaviti se i družiti, i što je najvažnije uživati u svim ovim programima.

Uz podršku opštine Arilje, svi programi su besplatni. Za učešće u takmičarskim aktivnostima za pobednike su obezbeđene prigodne nagrade, a za sve učesnike zahvalnice.

- Vrlo smo zadovoljni. Sportske aktivnosti su privukle veliki broj učesnika, što je veoma važno i utiče na usvajanje zdravih navika i stilova života, kao i na popularizaciju sporta među mladima. Jako je bitno da deca budu fizički aktivna, prvenstveno zbog zdravlja – poručio je Saša Luković, direktor STC Arilje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)