ČUDO NA AUSTRALIJAN OPENU! O potezu Ukrajinke i Ruskinje bruji ceo svet (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2024. u 09:50

NIJE prvi put da od februara 2022. godine i početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini gledamo duel teniserki iz ove dve zemlje. Ali jeste prvi put da su se igračice rukovale nakon meča.

ЧУДО НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ! О потезу Украјинке и Рускиње бруји цео свет (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ovaj potez mlade Ukrajinke Elizavete Kotljar izazvao je pravu lavinu reakcija u njenoj zemlji. Poznato je da je ukrajinskim teniserima i teniserkama zabranjeno da se pozdrave sa rivalima iz Rusije i Belorusije.

Kotljar je posle poraza u dva seta 6:2, 6:4 prišla Ruskinji Vladi Minčevoj i pružila ruku, što je sportski čin. Ali to se nije dopalo mnogima u Ukrajini, pa je Konstantin Kotljar, Elizavetin otac, morao da se oglasi i opravda njen čin, poručivši da je pogrešila.

"Lisa ima samo 16 godina, još nema pravog iskustva na tako značajnim takmičenjima kao što su grend slem turniri. Takvi turniri stvaraju veliki pritisak na sportiste. Na početku karijere teško je da se nosite sa ovim i da ne budete nervozni. Nažalost, moja ćerka se nije osećala smireno posle poraza, došle su do izražaja njene emocije, pa nije u potpunosti kontrolisala svoje ponašanje. Automatski je uradila ritual posle meča i rukovala se sa protivnicom, ne shvatajući da se iza mreže nalazi predstavnica zemlje koja je izvršila napad na našu otadžbinu. Ovo je bila greška, zbog čega je Lisi veoma žao i uverava da nikada više neće dozvoliti da se ovo ponovi. Ona je iskrena patriotka Ukrajine, tako će ostati i u budućnosti", poručio je njen otac.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)