KRVAVI MARATON: Preko 800 učesnika povređeno, ima i mrtvih!

Novosti online

21. 01. 2024. u 15:38

Najnovije vesti iz sporta su prilično tužne.

КРВАВИ МАРАТОН: Преко 800 учесника повређено, има и мртвих!

FOTO: EPA

Naime, na haotičnom maratonu u Hong Kongu ne samo da je došlo do povređivanja više od 800 učesnika, već i do jedne smrti.

Prema navodima lokalnih medija, 74.200 učesnika nadmetalo se što u klasičnoj maratonskoj trci (na 42 kilometra i 195 metara), što u polumaratonu, što u svojevrsnoj "trci zadovoljstva", koja, za razliku od Beogradskog maratona i dužine od pet kilometara, u Hong Kongu je dvostruko duža - 10 kilometara.

Ukupno je 842 osobe zatražilo lekarsku pomoć zbog povreda, uglavnom manjih - usled sudara i padova, ali 21 učesnik je morao da bude zbrinut u bolnici.

Jedan od učesnika "trke zadovoljstva" je pred ciljem doživeo da mu srce stane, no brzom lekarskom intervencijom spasen je.

To, nažalost, nije bio slučaj sa 30-godišnjim učesnikom maratona koji je, takođe u ciljnoj ravnini, izgubio svest, a onda u bolnici, nedugo po prijemu, preminuo - po svoj prilici od posledica srčanog udara.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu