SNAGA JE U ZAJEDNIŠTVU: Marko Radulović otkriva čemu se nadaju vaterpolisti Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj

S. Krstović

24. 12. 2023. u 16:09

NAŠA snaga je u timskom duhu. To ističe Marko Radulović, koji je pre dve godine bio proglašen za najboljeg vaterpolistu na SP do 21 godine. "Delfini" iz dana u dan imaju sve više samopuzdanja, igre na turniru u Budimpešti pokazale su im da mogu da se nadigravaju sa najjačim selekcijama sveta i da mogu da se nadaju dobrom rezultatu na EP od 4. do 16. januara u Zagrebu i Dubrovniku.

СНАГА ЈЕ У ЗАЈЕДНИШТВУ: Марко Радуловић открива чему се надају ватерполисти Србије на Европском првенству у Хрватској

Foto: Printskrin

- Turnir u mađarskoj prestonici pokazao nam je, iako nismo bili u kompletnom sastavu u kojom smo trenutnoj formi, koji su nam najveći nedostaci, na čemu moramo da radimo dve nedelje do početka EP - ističe za "Novosti" Marko Radulović.

Ono što mladog asa hrabri je da su svi igrači spremni da se podrede kolektivu.

- Mislim da smo napravili veliki iskorak u timskoj igru, mnogo smo se svi posvetili ekipu, manje igramo individualno i mislim da ćemo na šampionatu u Hrvatskoj mnogo bolje izgledati - optimista je Radulović.

Nekako se čini da se "delfini" pripremaju i za EP od 4. do 16. januara u Zagrebu i Dubrovniku i za SP, koje startuje početkom februara u Dohi. A zna se da je prvi cilj izvaditi olimpijsku vizu.

- Pritisak je mnogo veliki. Znamo koliki je ulog i sigurno je da neće biti lako. Na neki način sve je ovo uvertira. Turnir je vio uvertira za EP, EP će biti uvertira za SP i daj bože na kraju za Olimpijske igre - nada se Radulović.

Četvrto mesto na SP u Fukuoki vratilo je samopozdanje "delfinima", koji će ove zime biti jači za Mandića, Vica, Viktora Rašovića...

- Veliki rivali nisu odmakli od nas. Mislim da kada smo u kompletnom sastavu možemo da igramo sa svakim, ne da možemo, nego i treba da pobedimo.Imamo i jedne od najkvalitetnijih igrača na svojim pozicijama tako da tu problema samopouzdanjem nema. Samo je do našeg pristupa i glave, koliko ćemo to realizovati - ističe Radulović.

Od Marka se očekuje da u budućnosti bude jedan od lidera reprezentacije

- Ne osećam pritisak, očekuje se svašta. Svako zna koliko može da doprinese i svako zna svoje mesto u ekipi. Mislim da ćemo daleko dogurati kada se svi maksimalno posvetimo timu - ističe Radulović.

Marka raduje i što je više igrača iz njegove generacija, koja je pre dve godine pokorila svet.

- Kao što sam rekao za starije da su jedni od najboljih na svetu na svojim pozicijama i ti mlađi su pokazali da su među najboljima u svojoj kategoriji. Sigurno će imati veliki doprinos u reprezentaciji.

Zbog devetog mesta u Splitu, Srbija zbog novog sistema startuje iz druge divizije. Koliko je dobro što će u grupi C igrati sa Maltom, Izraelom i Nemačkom.

- To može da bude i dobro i loše. Dobro, što do osmine finala ne bi trebalo da imamo, osim Nemačke, jaču utakmicu, gde bi trebalo da tempiramo formu za najvažniju utakmicu. Mislim da kroz pripreme moramo da se spremamo za osminu finala, zato će nam koristiti utakmice sa Mađarima, Špancima i Hrvatima - kaže Radulović.

Borba za medalju

PRIZNAJE da je i veliki optimista u Novoj godini.

- U najmanju ruku očekujem borbu za medalju na oba takmičenja i da se izbori odlazak na Igre u Pariz. To je nešto najmanje što možemo da očekujemo u ovakvom sastavu, s obzirom šta su nam starije generacija ostavile, kao neku obavezu da nastavimo taj niz dobrih rezultata - želja je Radulovića.

Novi Beograd pun pogodak

MARKO Radulović u novoj sezoni nosi kapicu Novog Beograda, koji daje šestoricu reprezentativaca.

- To je dosta dobro, jer mislim da to olakšava selektoru, zato što možemo da se uigramo u domaćem klubu, u kojem su domaći igrači nosioci igre. Mislim da je Novi Beograd jedna od najboljih stvari koje se desila srpskom vaterpolu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)