UŽASNO OTKRIĆE: Zbog ove dve greške i tri ključna minuta Šumaher je doživeo jeziv udes

Novosti online

15. 12. 2023. u 09:29

​Poznati nemački pisac i novinar Jens Gideon istraživao je jezivu nesreću koju je doživeo Mihael Šumaher pre deset godina u francuskim Alpima

УЖАСНО ОТКРИЋЕ: Због ове две грешке и три кључна минута Шумахер је доживео језив удес

Foto: EPA

Od tog momenta sedmostruki šampion F1 nalazi se izolovan od očiju javnosti, a o njegovom zdravstvenom stanju i oporavku gotovo se ništa ne zna.

Jens je posetio mesto gde je Šumaher doživeo nezgodu na skijanju i objavio je rezultate svoje istrage za nemački "ARD".

Kao jednog od sagovornika novinar je uzeo lokalnog instruktora skijanja.

"Tamo se ne ulazi na takav dan. Bilo je jasno da nema dovoljno snega", rekao je Andre.

Zatim dolazimo do druge greške - Mihael i njegov sin Mik skijali su van označene staze, što je posebno opasno, jer je sneg je prekrio sneg nije prekrio stene, da bi tako ublažio moguće padove...

Instruktor je rekao da se seća kako je video smrskanu kacigu na kojoj je i dalje bila kamera. To znači da je verovatno i napravljen snimak kobnog pada, ali ako on i postoji, verovatno nikada neće biti objavljen.

FOTO: AP

 

Lokalni instruktor skijanja pričao je da se Šumaher nalazio u svesnom stanju kada mu je stigla pomoć i da je zato odveden u lokalnu bolnicu. On je delovao lekarima bolje nego što je zapravo bio.

Stanje se i "vidno" pogoršalo kada su Šumahera helikopterom prevozili u grad Mutiers. Tada je izgubio svest i tu je intubiran.

Posle sletanja helikoptera doneta je hitna odluka da se odmah poleti u veću i specijalizovanu bolnicu u gradu Grenobl. Andre smatra da je Šumaher u toj bolnici mogao da bude tri minuta ranije... Da su odmah odlučili da mu je potrebna bolja pomoć. Upravo te tri minute možda su bile i presudne...

Scenario posle toga dobro je poznat - Mihael je stavljen u medicinski indukovanu komu koja je trajala 250 dana. Potom je imao dve operacije uklanjanja krvnih ugrušaka.

Njegov uži krug porodice i bliski prijatelji zakleli su se da javnosti neće davati podatke o Šumaherovom zdravstvenom stanju.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata