KRAH POSLE PREDAHA: Kako su srpske rukometašice "stale" protiv Nemačke i kako glasi opravdanje

S. K.

09. 12. 2023. u 22:51

NIŠTA novo na Svetskom prvenstvu, što se tiče rukometašica Srbije. Naše dame su u drugom kolu druge faze šampionata planete u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj statirale u poslednjih 20 minuta protiv Nemačke, koja je to surovo kaznila - 21:31 (13:14). Nemice su osigurale plasman u četvrtfinale, a naše će se od prvenstva oprostiti u ponedeljak (15.30) kada se u poslednjem kolu sastaju sa Japanom.

КРАХ ПОСЛЕ ПРЕДАХА: Како су српске рукометашице стале против Немачке и како гласи оправдање

FOTO: Tanjug/AP

- Igrali smo 40 minuta na odličnom nivou i Nemačka je imala problema da nam parira. Potom smo izgubili ritam i želeli smo što pre da se vratimo iz tog zaostatka, ali nažalost nismo uspeli. Pokušali smo da promenimo sve što smo mogli, ali sam siguran da nismo zaslužili poraz sa ovako velikom razlikom - istakao je posle meča za sajt RSS selektor Uroš Bregar.

Naše devojke su ponovo dobro odigrale prvo poluvreme, u nastavku su odlično počele, u 37. minutu golom Jovane Jovović povele sa 16:15 i stale u napadu. Počele su da greše, da poklanjaju lopte rivalkama i Nemice su se ekspresno odlepile na 22:16, tako da su se već u 46. minutu srpske rukometašice predale. Potpuno su klonule duhom, 11 minuta nisu zatresle mrežu Nemica, koje su surovo kažnjavale svaki poklon Srpkinje i iz ubitačnih kontranapada lako stigle do 11 golova viška. Naše se nisu ni branile, tako da su golmanke Kubina i Čolićeva prečesto bile oči u oči sa brzonogim Nemicama.

U prvom poluvremenu su igrale onako kako su planirale. Trudile su se da dugim napadom otupe oštricu napada Nemica i dobrim delom im je to polazilo za rukom. Srpkinje su u tim trenucima diktirale tempo, vodile sve do 8:6, kada protivnice koriste blagi pad u igri naših devojaka i preokreću na 13:10. Ali, tada se nisu predavale, bile su uporne pa su na odmor otišle sa golom zaostatka.

Ali, kako je to često bivalo na ovom šampionatu sveta, Srpkinje su gubile dah u nastavku, ovog puta već od 40. minuta i težak poraz je bio neizbežan.

SRBIJA - NEMAČKA 21:31 (13:14)

DVORANA: "Jiske bank Boksen" u Herningu. Gledalaca: 1.000 Sudije: Alvarez i Bustamante (Španija). Isključenja: Srbija 8, Nemačka 6 minuta. Sedmerci: Srbija 3 (3), Nemačka 2 (2).

SRBIJA: Kubina (7 odbrana), Radosavljević 2, Veličković 2 (1), Vukajlović 2, Laništanin 2 (2), Nuković 1, Janjušević 1, Jovović 6, Stamenić 1, Lovrić, Bojičić 2, Radević 2, Lazić, Milojević, Čolić (1 odbrana).

NEMAČKA: Filter (4 odbrane), Berger, Šmelcer 1, Antl 1, Tomajer 2 (2), Smits 4, Bolk 4, Vajgel 3, Lot 1, Vaher (4 odbrane), Rajneman, Dol 5, Behrend 4, Lojter 4, Benke, Stokshlader 2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!