NIKAD DOMINATNIJE: Maks Ferštapen pokorava sve moguće rekorde u Formuli 1

S.R.

06. 11. 2023. u 18:34

REKORDI koje "štiklira" Maks Ferštapen samo niču iz trke u trku. Novom pobedom na VN Brazila u Sao Paulu Holanađanin je upisao 17. "recku" u ovgodišnjem šampiontu, čime je dodatno "podebljao" svoj rekord iz prošle sezone po broju trijumfalnih šampanjca. Međutim, ono čime već može da se pohvali trostruki uzastopni šampion sveta, jeste to da iza sebe već ima najdominantniju sezonu jednog pilota u istoriji formule 1. Pa, čak i da ne prođe prvi kroz cilj 19. novembra u Las Vegasu, a zatim i nedelju dana kasnije u Abu Dabiju, imaće najbolji procenat trijumfa u jednoj godini.

НИКАД ДОМИНАТНИЈЕ: Макс Ферштапен покорава све могуће рекорде у Формули 1

FOTO: Tanjug/AP

Zasad je na neverovatnih 85 odsto. Ulovio je Maks 17 od ukupno 20 "kariranih zastavica", a lider je Alberto Aksari sa šest trijumfa iz osam trka (75 odsto), dok je drugi Mihael Šumaher sa 13 pobeda iz 18 rundi (72 odsto). Čak da ne završi na najvišem stepeniku podijuma imaće frapantnih 77 odsto trijumfa.

- Nikada nisam razmišljao o tome, da imam iznad 75 odsto pobeda u sezoni. To je nešto što dolazi zajedno sa ovim uspesima. Osećam se sjajno u bolidu, tim takođe retko pravi greške. To je ključno da imamo odličnu sezonu. Uživam u trenutku i pokušavam da iskoristim svaku priliku - poručio je Ferštapen, koji je pobedom u Brazilu upisao 52. trijumf i pretekao na večnoj listi Alana Prosta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu