FJURI: ''Moraću da odložim meč sa Usikom, Nganu je bolji bokser nego što sam mislio''

Novosti online

29. 10. 2023. u 09:46

Britanski bokser Tajson Fjuri izjavio je danas da će pokušati da odloži meč protiv Ukrajinca Aleksandra Usika za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji, prenosi TNT sports.

ФЈУРИ: Мораћу да одложим меч са Усиком, Нгану је бољи боксер него што сам мислио

Foto: EPA

Fjuri je noćas u Rijadu posle 10 rundi savladao nekadašnjeg UFC šampiona Kamerunca Frensisa Nganua odlukom sudija. Fjuri je ušao kao favorit u ovaj duel, pošto je Nganuu ovo bila prva profesionalna borba u boksu. Kamerunac je u trećoj rundi poslao na pod britanskog boksera, koji je uspeo da se oporavi i da na kraju pobedi.

Britanski mediji navode da bi Fjuri trebalo da ove borbe da zaradi skoro 60 miliona evra, dok će Nganu da inkasira oko 10 miliona evra. Meč u Rijadu, između ostalih, gledali su nekadašnji fudbaleri Ronaldo, Luis Figo, Rio Ferdinand, kao i MMA borac Konor Mekgregor.

- Frensis je odličan borac snažnog udarca. Bolji je bokser nego što smo mislili. Iznenadio me je svojim čudnim stilom, stajao je dalje od mene, čekao udarce i pokušavao je da mi kontrira. Dobar je borac koji mi je pružio jedan od najtežih mečeva u poslednjih 10 godina. Ne znam da li je bilo blizu, ali najvažnije je da sam pobedio - rekao je Fjuri posle meča.

Fjuri se posle meča sa susreo se Ukrajincem Aleksandrom Usikom. Fjuri je šampion u teškoj kategoriji u WBC kategoriji, a Usik ima IBF, WBA i WBO pojaseve. Fjuri i Usik su ranije dogovorili da borba bude održana 23. decembra u Rijadu.

- Sada moram da se odmorim, dobro odmorim i analiziram šta dalje. Meč sa Usikom moraću da pomerim - naglasio je Fjuri.

Usik je istakao da jedva čeka meč sa britanskim bokserom.

- Biću spreman za 23. decembar, biću spreman - istakao je Ukrajinac.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)