MORAMO DA POBEDIMO: Vaterpolisti Novog Beograda sutra u Ligi šampiona dočekuju Sabadelj

S. K.

16. 10. 2023. u 11:48

GUST kalendar je ubrzao i Ligu šampiona. Vaterpolisti Novog Beograda posle laganog treninga u Superligi Srbije sa Proleterom (26:4) sutra (19.45) na svom bazenu u trećem kolu grupe A Lige šampiona dočekuju Sabadelj uvereni da će opravdati ulogu favorita.

МОРАМО ДА ПОБЕДИМО: Ватерполисти Новог Београда сутра у Лиги шампиона дочекују Сабадељ

FOTO: M. Vukadinović

- Sabadelj je veoma dobar tim, ali mi smo Novi Beogradi, moramo da pobedimo. Imam veliko poštovanje za njih, ali osnovna razlika između naše dve ekipe je što su oni veoma mlad tim. Ipak, i pored toga Sabadelj igra veoma dobar vaterpolo. Međutim, u našem timu su trenutno neki od najboljih vaterpolista sveta, momci sa izuzetno velikim iskustvom. Uveran sam da ćemo ovu utakmicu odigrati na visokom nivou i da ćemo uraditi sve ono što je neophodno kako bismo zabeležili još jednu pobedu - istakao je za sajt Novog Beograda Alvaro Granados.

Pomoćni trener Đorđe Filipović naglašava da je Sabadelj veoma ozbiljan rival, kojeg su dobro upoznali prošle godine:

- Klasična su španska ekipa i predstavnici tog stila vaterpola. Izuzetno su fizički pripremljeni, veoma brzi, agresivni, odlično plivaju. Nezgodni su, jer su tvrdi i istrajni. Imali smo dve teške utakmice sa njima prošle sezone i sigurno da ni ovog puta neće biti nimalo lako. Imaju istog trenera, što znači da im se sistem igre i neka taktička filozofija nisu promenili.

Sabadelj je malo promenio tim u odnosu na prošlu sezonu.

- Nema sumnje da su i dalje kvalitetni, moraćemo da im posvetimo posebnu pažnju. Verujemo u momke sa kojima radimo i veliki trud koji ulažimo na svakom trening što nam da je za pravo da se nadamo novoj pobedi - optimista je Filipović.

S. K.

Raspored

TREĆE kolo grupne faze Lige šampiona za vaterpoliste - Grupa A, sutra: Novi Beograd - Sabadelj (19.45), Steaua - Breša (17.30). TABELA: Novi Beograd 6, Sabadelj 4, Breša 3, Steaua 0.

Grupa B, sutra: Pro Reko - Olimpijakos (19.00), Dinamo Tbilisi - Jug (17.00). TABELA: Pro Reko 6, Olimpijakos 5, Jug 1, Dinamo Tb. 0.

Grupa C, sreda: Ferenvaroš - Jadran ST (20.30), Jadran HN - Crvena zvezda (19.00). TABELA: Ferencvaroš 6, Jadran ST 6, Jadran HN 0, C. zvezda 0.

Grupa D, sreda: Barseloneta - Marselj (20.00), Špandau - Vuljagmeni (19.30). TABELA: Barseloneta 6, Špandau 3, Marselj 3, Vuljagmeni 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!