ITALIJA PALA, BRAZIL SE PROVUKAO: Na turniru u Riju odbojkaši Nemačke najbliži plasmanu na Olimpijske igre u Parizu

S. K.

05. 10. 2023. u 10:25

FAVORITI se muče, Nemačka gazi u Riju. U kvalfikacionoj grupi A za odlazak na Olimpijske igre u Parizu nazire se rasplet koji ne odgovara našim odbojkašima u slučaju da u Tokiju ne izvade francusku vizu. Naime, Nemci su posle Brazila nadigrali i Italiju (3:1) i otvoren im je put u Gradu svetlosti. "Panceri" jedini imaju maksimalan učinak i do olimpijske vize dele ih pobede nad Češkom, Katarom i Ukrajinom.

ИТАЛИЈА ПАЛА, БРАЗИЛ СЕ ПРОВУКАО: На турниру у Рију одбојкаши Немачке најближи пласману на Олимпијске игре у Паризу

FOTO: Tanjug

Predvođeni fenomenalnim Grozerom Nemci briljiraju u Rio de Žaneiru, skočili su za dva mesta na svetskoj rang-listi, trenutno su deseti i za devetom Srbijom zaostaju skoro 38 poena. Ali su u ovom trenutku bliži Parizu.

Brazilci se i dalje muče, jutros po našem vremenu jedva su savladali Ukrajinu sa 3:2 (36:38, 25:20, 21:25, 25:18, 15:11). Na tabeli grupe A Nemačka vodi sa maksimalnim učinkom 4-0, dok Kuba, Italija i Brazil imaju 3-1. Podsetimo, prve dve selekcije izboriće plasman na Olimpijske igre, a preostalih pet na osnovu svetske rang-listi, s tim što prednost imaju kontinenti koji posle kvalifikacija nemaju predstavnika u Parizu.

Našima je i te kako jasno da moraju, kao Nemci, da naprave iznenađenja i savladaju bolje plasirane selekcije od sebe na listi. Sutra igraju sa četvrtim Japanom, u subotu sa drugom Amerikom, a u nedelju sa sedmom Slovenijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)