SEDAM KORAKA DO PARIZA: Odbojkaši sutra u Tokiju protiv Turske startuju na kvalifikacijama za Olimpijske igre

S. K.

28. 09. 2023. u 22:50

VREME je da svoj san ostvare i odbojkaši. "Orlovi" u subotu (6.00 po našem vremenu) protiv Turske na kvalifikacionom turniru grupe B u Tokiju počinju bitku za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. Srbi žele posle 12 godina da zaigraju na najvećem sportskom takmičenju, koje su na impresivan način osvojili 2000. u Sidneju.

СЕДАМ КОРАКА ДО ПАРИЗА: Одбојкаши сутра у Токију против Турске стартују на квалификацијама за Олимпијске игре

Foto OSS

- Iskreno se nadam da smo psihički i fizički spremni. Radili smo celo leto, od prošle godine se spremamo za najvažnije takmičenje ove generacija. Nadam se i da ćemo biti zdravi, da ćemo biti spremni da pružimo maksimum, da ćemo dati sve od sebe protiv Turske - ističe za sajt OSS Marko Ivović.

"Orlovi" posle Turske, u nedelju, 1. septembra igraju sa Tunisom (6.00), 3. se sastaju sa Egiptom (6.00), a 4. sa Finskom (6.00). Potom ih očekuju tri derbija: 6. sa Japanom (12.25), 7. sa SAD (9.00), a 8. sa Slovenijom (9.00). Prve dve selekcije izvadiće olimpijsku vizu. Ostalih pet će u Pariz na osnovu svetske rang liste, tako da je za naše asove važan i svaki bod.

- Proteklih dana smo dobro radili. Kod igrača se oseća pozitivan naboj i nadam se da ćemo protiv Turaka pružiti maksimum. Ni termin ne bi trevalo da bude problem, jer smo i u Beogradu vežbali u 12 časova. Sa Turcima smo igrali dve prijateljske utakmice. Bili su iznenađujuće dobri i važno je što ćemo ih ozbiljno shvatiti. Znamo i da je prva utakmica uvek važna na čitavom turniru. Verujem da smo kvalitetniji i da ćemo to dokazati - naglašava pomoćnik selektora Igora Kolakovića Bojan Janić.

Turci su posledih godina dosta napredovali. Prva zvezda je Lagumdžija, sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ekrema. Pamtimo i da su pre dve godine na EP namučili "orlove", a ove umalo u osminifinala nisu šokirali Slovence, protiv kojih su ispustili vođstvo od 2:0 u setovima.

- Mnogo je važa ta prva utakmica na turniru protiv Turske. Spremni smo, na vreme smo došli da se adaptiramo. Sledi nam gledanje videa kako bi što pre proučili rivala. Jedva čekamo da turnir počne - kaže tehničar Vuk Todorović.

Da su spremni za iscrpljujući turnir naglašava i libero Milorad Kapur:

- Već pet dana smo u Tokiju, privikli smo se na klimu i vremensku razliku. Mislim da ćemo potpuno fizički i psihički spremni ući u taj meč i sve ćemo učiniti da ostvarimo prvu pobedu.

Mašulović: Sve zavisi od nas

"ORLOVI" ovih dana misle samo na Tursku. Posle Turaka, 1. oktobra (6.00) sastaju se Tunsiom. Trećeg oktobra igraju sa Egiptom (6.00), 4. sa Finskom (6.00), 6. sa Japanom (12.25), 7. sa SAD (9.00), a 8. sa Slovenijom (9.00).

- Tursku poznajemo, odigrali smo dva prijateljska meča uoči EP. Radi se o dobroj reprezentaciji, ali mislim da sve zavisi od nas, kako budemo ušli u meč i kako budemo igrali - smatra bloker Nemanja Mašulović.

RASPORED

PRVO kolo kvalifikaconih turnira za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu - grupa B (Tokio), subota: Sloveniija - Tunis (3.00), Srbija - Turska (6.00), SAD - Egipat (9.00), Japan - Finska (12.25). Grupa C (Ksijen), subota: Argentina - Meksiko (4.00), Holandija - Kanada (7.00), Poljska - Belgija (10.00), Kina - Bugarska (13.30). Grupa A (Rio de Žaneiro), subota: Brazil - Katar (15.00), Italija - Češka (18.30), Iran - Nemačka (22.00), Kuba - Ukrajina (1.30).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!