A SAD NA ZLATO U PARIZU: Odbojkaškice Srbije presrećne: Još jednom smo pokazale zašto smo jedna od najboljih reprezentacija na svetu!

S. K.

23. 09. 2023. u 17:20

ZLATNE devojke igraće na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu! Odbojkašice su danas u Ningbou u šestom kolu kvalifikacionog turnira održale lekciju Holandiju (3:0 - 25:19, 25:16, 25:20), a posle trijumfa Dominikanske Republike nad Kinom (3:1) počele su da kuju planove kako da srebro iz Rija 2016. i bronzu iz Tokija 2021. pozlate u Gradu svetlosti. Sutrašnji(13.30) duel sa Kineskinja neće imati takmičarski značaj, jer su domaće odbojkašice juče izgubile sve šanse da se domognu francuske prestonice.

А САД НА ЗЛАТО У ПАРИЗУ: Одбојкашкице Србије пресрећне: Још једном смо показале зашто смо једна од најбољих репрезентација на свету!

FOTO: FIVB

Odbojkašicama će tako peti put zaredom učestvovati na Olimpijskim igrama. Debitovale su u Pekingu 2008, gde su stale u četvrtfinalu, dok su u Londonu 2012. bile 11. Uspesi su krenuli od Rija...

Svetske prvakinje su u deul sa Holanđankama odlučne da pokažu ko su u svetskoj odbojci i odigrale su perfektan meč. Od početka su nametnule svoj ritam, dominirale sve vreme, nadahnute su bile uz nezaustavljivu Tijanu Bošković, Maja Aleksić i Sara Lozo. Srpkinje su odigrali skoro bez greške, "narandžastima" su za tri seta poklonile samo sedam poena uz pet servis grešaka! Naše su bile izvanredne u odbrani, moćne na servisu, bloku, napadu... Jednostavno juče su bile nezadržive.

- Nije bilo lako oporaviti se posle poraza od Domikanske Republike. Ali, još jednom smo pokazale zašto smo jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Zadovoljne smo, mislim da smo nadigrale Holandiju u svim elementima, nijednog trenutka nismo osetile bojazan da bi rezultat mogao da se promeni u njihovu korist. Sve je ispalo super na kraju. Čeka nas još jedna utakmica, želimo da završimo turnir pobedom - oduševljena je bila igrom svoje ekipe Tijana Bošković.

Već od prvog servisa bilo je očigledno da su devojke odlučne da preslišaju Holanđanke. Nisu popuštale nijednog trenutka, jer su dobro znale kako su rivalke prekjuče šokirale Kinu. U prvom setu su povele sa 13:6, da bi protivnice u jednom trenutku smanjile na 15:14. To je bio znak našim damama da pojaču ritam i sigurnom igrom osvoje prvi set.

U drugom setu Holandija je samo na početku povela (4:3), a onda su se razigrale Srpkinje, koje su izvanrednim blokom slomile otpor rivalki. U trećem činu Holanđanke su zaigrale na sve ili ništa, povele sa 4:1, bile egal do 11:11, kada svetske prvakinje serijom 4:0 stiču ključnu prednost.

- Šta reći za ovu ekipu, za ovaj tim, za ovu utakmicu uopšte. Mislim da je ovo naša najbolja utakmica na turniru, možda i celog leta. Sve smo bile maksimalno fokusirane na duel sa Holandijom, dale smo sve od sebe i rezultatski se to videlo na terenu. Mislim da je ovo Srbija kakvu mi želimo, da svako odigra i da svoj maksimum. Znali smo koliko nam znači ova pobeda posle poraza od Dominikane. Sve se drugačije izdešavali, one su dobile Kinu, znale smo da će biti motiviosane, jer imaju šansu da se kvalifikuju. Držale smo našu igru, što je bio dogovor , a kada je tako onda nam niko niko ne može od početka - oduševljena je bila Maja Aleksić, koja je na utakmici napravila pet blokova.

Gvideti: Bili smo fokusirani

SELEKTOR Đovani Gvideti je uživao u izdanju svojih odbojkašica:

- Bili smo fokusirani i ekstremno agresivni u svakom aspektu igre. Holandija je bila umorna zbog napornog duela sa Kinom, a mi smo bili vešti da to iskoristimo. Presrećan sam što smo izborili Pariz.

Ja te volim, Srbijo

NAŠE odbojkašice su veoma popularne u Kini. U to su se uverile i posle duela sa Holandijom, kada ih je sačekao veliki broj navijača ispred dvorane.

- Ja te volim, Srbijo - skandirali su kineski navijači dok su naše devojke ulazile u autobus.

Grupa A

ŠESTO kolo grupe A u Ningbou, subota: Češka - Ukrajina 1:3, Kanada - Meksiko 3:0, Srbija - Holandija 3:0, Kina - Dom. Republika 1:3. Sedmo kolo, nedelja: Meksiko - Ukrajina (4.00), Kanada - Češka (7.00), Dom. Republika - Holandija (10.00), Srbija - Kina (13.30).

TABELA: Srbija 5 pobede (15 bodova), Domikanska R. 5 (15) Holandija 4 (12), Kanada 4 (11), Kina 3 (11), Češka 2 (5), Ukrajina 1 (3) Meksiko 0.

o Na turniru u Tokiju kolo pre kraja olimpijsku vizu su izvadile i Turkinje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)