DVE POBEDE DO PARIZA: Odbojkašice sutra ujutro u Ningbou na kvalifikacionom turniru za LOI igraju sa Dominikanskom Republikom

S. K.

21. 09. 2023. u 13:43

JOŠ tri teška ispita ostala su odbojkašicama u kineskom gradu Ningbou. Srpkinje na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. sutra ujutro (4.00) igraju sa nepredvidivom Dominikanskom Republikom, u subotu (10.00) se sastaju sa Holandijom, a u nedelju (13.30) sa Kinom. Posle poraza Kineskinja od Kanađanki, matematika kaže da Maju Ognjenović i drugarice u ovom trenutku dve pobede vode u francusku prestonicu.

ДВЕ ПОБЕДЕ ДО ПАРИЗА: Одбојкашице сутра ујутро у Нингбоу на квалификационом турниру за ЛОИ играју са Доминиканском Републиком

FOTO: FIVB

U poslednja tri kola turnira u Ningbou u međusobnim okršajima, Srpkinje, Kineskinje, Dominikanke i Holanđanke odlučiće ko će biti među dve ekipe koje će izvaditi kartu za Pariz. Naše dame su uoči okršaja sa Dominikanskom Republikom u najpovoljnijem položaju, jer jedine imaju maksimalan učinak uz set količnik 12:1. Ostale su doživele neprijatna iznenađenja. Kanada, koje ima teoretske šanse da bude druga, iznenadila je Holandiju i Kinu (oba puta sa 3:2), a Češka Dominikansku Republiku (3:2).

Kako se sastaju međusobno jasno je i da ima dosta kombinacija. Nama je najvažnije da naše zlatne devojke čvrsto drže sudbinu u svojim rukama i da ih dve pobede sigurno vode u Pariz. A može da se desi da i jedna pobeda uz dva poraza od 2:3 bude dovoljna za prolaz.

Ali, da su ikad kalkulisale izabranice Đovanija Gvidetija, nikad ne bi bile svetske ili evropske prvakinje, niti srebrne ili bronzane na Olimpijskim igrama. Mada se vidi da su umorne od naporne sezone, sigurno je da će do kraja igrati iz sve snage i da se neće osvrtati na učinak ostalih selekcija.

Svetske prvakinje posle duela sa Dominikankama u subotu (10.00) očekuje derbi sa Holandijom. Biće to repriza i polufinalnog duela sa EP u kojem su naše devojke posle velike borbe slavile sa 3:1. Tada su svi mogli da se uvere da "narandžaste", koje su šampionat završile kao treće, imaju veoma kvalitetnu i opasnu ekipu. Sigurno je da će se voditi iscrpljujuća borba, do poslednje lopte.

Zlatne devojke u poslednjem kolu očekuje duel sa nekadašnjim olimpijskim pobednicama, Kineskinjama. U Ligi nacija su Srpkinje slavile sa 3:1, ali u Ningbou je mnogo veći ulog i bilo bi dobro da naše u taj duel uđu kao učesnice olimpijskog turnira.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FORMULA IMA NOVOG ŠAMPIONA! Vozač Meklarena Lando Noris u Majamiju stigao do prve pobede u Formuli 1