PRVI KORAK KA PARIZU: Odbojkašice na startu kvalifikacija za LOI lako savladale Meksiko sa 3:0

S. K.

16. 09. 2023. u 13:18

PRVA prepreka je lako preskočena. Odbojkašice su u Ningbou na startu kvalifikaconog turnira za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu za 72 minuta slomile otpor simpatičnih Meksikanki - 3:0 (25:16, 25:19, 25:23). Srpkinje se sutra (10.00 po našem vremenu) sastaju sa Ukrajinom, koju su nedavno na startu EP oduvale sa 3:0.

ПРВИ КОРАК КА ПАРИЗУ: Одбојкашице на старту квалификација за ЛОИ лако савладале Мексико са 3:0

Mina Popović Foto N. Skenderija

Seletor Đovani Gvideti je danas odmarao Maju Ognjenović, Tijanu Bošković, Jovanu Stevanović, Bianku Bušu... Devojkama kojima je ukazao poverenje nema mnogo toga da zameri, jer su protiv nejakog rivala igrale onoliko dobro koliko je bilo potrebno da upišu prva tri boda.

- Odradili smo posao, pobedili sa 3:0. To smo i očekivali. Verovatno nas je sputao i kvalitet našeg rivala. To nije dobro, čak smo se mučili na prijemu, trebalo je da budemo bolji u tom segmentu. Već smo se okrenuli Ukrajini. Turnir je takav da nema mnogo vremena da se razmišlja o ovom duelu, jer već danas igramo sa Ukrajinkama - rekao je za sajt OSS selektor Đovani Gvideti.

Pobeda nad Meksikankama je i dar Mini Popović, koja je juče proslavila 29. rođendan. I upravo je iskusna blokerka sjajnim servisima u prvom setu poremetila rivalke (12:4) i najavila laganu pobedu. U drugom setu naše su zahvaljujući servisima Katarine Lazović i smečevima Sare Lozo brzo stekle 11:5. Jedino su u trećem setu Meksikanke pripretile, jer su iskoristile opuštanje naših dama za 6:3. Imale su protivnice i 8:4, ali su se naše na vreme trgle i asom Lazovićeve preokrenule na 11:10. Do kraja seta naše dame su umešno čuvale prednost, a drugu meč loptu su pretvorile u 3:0 u setovima.

- Rezultatski bi se reklo da nije bilo teško i zaista nije bilo mnogo teško. Međutim, kao i svaka prva utakmica na nekom takmičenju bila je naporna, naročito kada se igra u 10 ujutru. Otvorile smo kako treba, pogotovo rezultatski. To se i očekivalo protiv Meksika, jer je kvalitet na našoj strani. Idemo korak po korak, sada nas čeka Ukrajina, koja je kvalitetnija od Meksika. Idemo korak po korak do Meksika - istakla je Slađana Mirković.

Maja Aleksić je primetila da im protivnice nisu zadavale muke, ali je i priznala:

- Istina, namučile su nas malo u trećem setu, ali to je više zbog naših grešaka i nediscipline, koje su verovatno bile posledica opuštanja, jer smo dva seta dobile lako. Što se tiče ustajanja u 10 ujutro, to smo znale, odigraćemo još dva meča u istom terminu sa težim rivalima. Moramo da budemo spremne da igramo i u 10 ujutro i osam uveče. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz,jer su nam potrebne sve pobede kako bismo se kvalifikovale za Pariz.

RASPORED

Grupa A

PRVO kolo grupe A u Ningbou, subota: Srbija - Meksiko 3:0, Dominikanska Republika - Češka 2:3, Holandija - Kanada 2:3, Kina - Ukrajina - . Nedelja: Holandija - Češka (4.00), Dominikanska Republika - Kanada (7.00), Srbija - Ukrajina (10.00), Kina - Meksiko (13.30).

Grupa B u Tokiju, subota: Belgija - Bugarska 3:0, Turska - Portoriko 3:0, Brazil - Argentina 2:3, Japan - Peru - .

Grupa C u Lođu, subota: SAD - Kolumbija 3:0, Nemačka - Tajland (14.30), Poljska - Slovenija (17.30), Italija - Koreja (20.45).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)