"BILI SMO PRAVI KAD JE BILO NAJVAŽNIJE!" Odbojkaši Srbije napravili dobru uvertiru za četvrtfinale Evropskog prvenstva

S. K.

10. 09. 2023. u 22:00

PALA je i Češka. Odbojkaši su izborili četvrtfinale na EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu, pošto su u osminifinala u Bariju savladali veoma neugodnog rivala sa 3:0 (25:21, 26:24, 25:21). „Orlovi“ će se u utorak (18.00 ili 21.00) sastati sa Grbićevom Poljskom ili Belgijom.

БИЛИ СМО ПРАВИ КАД ЈЕ БИЛО НАЈВАЖНИЈЕ! Одбојкаши Србије направили добру увертиру за четвртфинале Европског првенства

Foto Profimedia

Izabranici Igora Kolakovića pokazali su da podižu formu i da su spremni da sutra pruže maksimum u najvažnijem meču na šampionatu. Pobednik četvrtfinalnog duela seli se u Rim, gde 14.septembra u polufinalu igra sa boljim iz duela Slovenija -  Ukrajina.

- Česi su pokazali, kao i što smo očekivali da su tvrd protivnik. Neke stvari smo radili dobro, neke nismo, ali smo bili pravi kada je bilo najvažnije, naročito na elementu odbrane i bloka i napravili dobru uvertiru za četvrtfinale – istakao je posle meča selektor Igor Kolaković.

Daleko teže ušli su Srbi u Top 8 nego što rezultat pokazuje. U sva tri seta vodila se velika borba, a naši su u presudnim trenucima dokazali da su kvalitetniji tim. „Orlovi“ su igrali strpljivije, manje su grešili, dok je Česima propao plan da agresivnim, rizičnim servisom poremete momke u plavim dresovima.

Da neće biti nimalo lako naši su se uverili u prvom setu. Posle mirnog početka uspeli su da se odlepe na 16:10. Međutim, Česi su se serijom 4:0 vratili u set i stalno „disali“ za vratom našim igračima. Srećom, naši su igrali skoro bez greške,poklonili su dva poena i poveli sa 1:0.

Preloman je bio drugi čin. Obe ekipe su dosta grešile, smenjivale se u vođstvu, našima ni 19:16 nije donelo mirnu završnicu. Uporni Česi uspeli su da izjednače, da spasu prvu set loptu, ali ne i drugu, koju je Podrščanin blokom pretvorio u 2:0.

Srbi su kontrolisali treći set, ali im je trebalo dugo da slome otpor protivnika.Sve do 19:17 su se Česi nadali, kada naši na servis Krsmanovića prave seriju 3:0 za nedostižnih 22:17.

- Zasluženo smo u četvrtfinalu, koja će biti teže od ovog meča. Verujem u nas – naglasio je Petar Krsmanović.

SRBIJA – ČEŠKA 3:0 (25:21, 26:24, 25:21)

DVORANA: „Palaflorio“ u Bariju. Gledalaca: 3.215. Sudije: Sarikaja (Turska) i Valentar (Slovenija).

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Krsmanović 8, Ivović, Kujundžić 9, Batak, Perić 11, Atanasijević 14, Mašulović, Luburić 2, Krsteski (libero), Podraščanin 6, Todorović 1, Nedeljković. Poeni – napad: 44, blok: 4, servis: 3, greške rivala: 25 (17 iz servisa).

ČEŠKA: Hadrava 6, Pfefer (libero), Džavoronok, Zajiček 5, Monik (libero), Trojanovič, Vašina 10, Liček 1, Galabanov 8, Srb, Šotola 9, Januš 1, Spulak, Polak 10. Poeni – napad: 39, blok: 6, servis: 5, greške rivala: 16 (10 iz servisa).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!