SLOVENCI SE PROVUKLI: Vicešampioni Evrope uz dosta sreće u osmini finala pobedili Tursku

Novosti online

10. 09. 2023. u 21:15

ZAKUVALO se na 33. EP za odbojkaše u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu. U osmini finala gledali smo nekoliko neizvesnih mečeva, a jedan od favorita, Slovenija uspela je da izbegne eliminaciju, jer je u Varni protiv Turske 0:2 pretvorila u 3:2. U Bariju je malo nedostajalo da Holanđani prokockaju 2:0 protiv Nemaca – 3:2. Srbija je večeras pobedila Čehe, ,a poslednji duel osmine finale (21.00) je između Poljske i Belgije.

СЛОВЕНЦИ СЕ ПРОВУКЛИ: Вицешампиони Европе уз доста среће у осмини финала победили Турску

CEV

U Varni su Turci stavili Slovence na velike muke. Zahvaljujući sjajnom Adisu Lagumdžiji (32 poena) i sjajnom bloku (15 poena, od toga 10 u prva dva seta) izabranici Alberta Đulijani su protiv vicešampiona Evrope vodili sa 2:0. Ali, da su velika ekipa Slovenci su pokazali u trenucima kada su ih mnogi otpisali. Zaigrali su hrabrije, odlučnije i uspeli su da preokrenu meč u svoju korist, a peti set su dobili na iskustvo – 15:13.

- Očekivali smo težak meč, a i nismo dobro igrali u prva dva seta. Mučili smo se da pronađemo svoju igru, a kada smo došli do svog ritma utakmica je postala izjednačena i otvorena. Na kraju smo pokazali više srčanosti, naš kvalitet je došao do izražaja u ključnim trenucima i imali smo više sreće na kraju. Turska je bila veoma spremna za nas, jer nas njihov selektor Đulijani odlično poznaje. Ali, pokazali smo da smo bolji – istakao je za sajt CEV tehničar Slovenije Gregor Ropert.

Slovenci su imali i više raspoloženih igrača od Turaka, Rok Možić je osvojio 19, Tine Urnaut 17, Klemen Čebulj 16, a Alen Pajenk 12 poena. Pomogli su im i Turci u četvrtom setu, jer su im poklonili 12 poena.

- Na kraju smo ostali bez energije i izgubili meč. Ponosan sam na svoj tim, a sa Slovenciama ćemo se susresti u Tokiju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Moramo da poradimo da fizičkoj spremi, a nadam se da ćemo sledeći put protiv njih odigrati bolje. Daćemo sve od sebe na kvalifikacijama za Olimpijske igre – naglasio je selektor Turske Alberto Đulijani.

Slovenci će u četvrtfinalu igrati sa Ukrajincima, koji su preksinoć nadigrali Portugalce sa 3:0.

- Od pobeda nad Španijom u grupi igramo sve bolje. Verujem da u četvrtfinalu možemo da pobedimo Slovence – kaže primač Ukrajine Ilia Kovalov.

U Bariju Holanđani i Nemci vodili su veliku bitku. „Lale“ su povele sa 2:0, ali su „panceri“ uzvratili za 2:2. Ipak, u taj-brejku „narandžasti“ su bili sigurniji (15:12) i zakazali četvrtfinalni duel sa Italijom. Odskočili su Abdul Aziz sa 18 i Tustra sa 16 poena, a kod Nemaca legendarni Grozer sa 22 poena.

Lavija: Lepo je kod kuće

ITALIJANIMA je duel sa Severnom Makedonijom bio lakši trening – 3:0 (25:20, 25:12, 25:15).

Sjajan je osećaj pobediti u Bariju, koji je blizu moje kuće u Kalabriji. Publika je bila neverovatno i srećni smo što smo pobedili zbog navijača – kaže za sajt CEV Danijele Lavija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!