BEZ RUSKE ZASTAVE U PARIZU: Francuski predsednik Makron o učešću ruskih sportista na Olimpijskim igrama 2024.

G.Č.

08. 09. 2023. u 20:19

O prisustvu ruskih sportista na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu treba da odluči Olimpijski komitet, dok ruskoj zastavi nije mesto na ovoj svetskoj smotri, smatra francuski predsednik Emanuel Makron.

БЕЗ РУСКЕ ЗАСТАВЕ У ПАРИЗУ: Француски председник Макрон о учешћу руских спортиста на Олимпијским играма 2024.

Foto: Goran Čvorović

- Ovu temu ne treba politizovati. Moja želja je da to bude savesna odluka olimpijskog saveta i imam potpuno poverenje u predsednika MOK Tomasa Baha – odgovorio je Makron u intervjuu "Ekipu" na pitanje da li je za to da ruski sportisti učestvuju na OI 2024, dodajući da nije na zemlji domaćinu da odluči  o tome šta MOK treba da radi.

Izneo je stav i o ruskoj zastavi na ovom takmičenju.

- Očigledno je da ne može biti ruske zastave na Igrama u Parizu, mislim da o tome postoji konsenzus. Jer Rusija kao država nema mesto u vreme kada je počinila ratne zločine, kada deportuje decu. Pravo pitanje o kome će olimpijski svet morati da odluči jeste koje mesto dati ruskim sportistima koji su se ponekad pripremali ceo život, a mogu biti i žrtve režima – rekao je izme|u ostalog Makron.

Postavilo se i pitanje eventualnog bojkota ukrajinskih sportista, ukoliko budu učestvovali Rusi.

- Zbog toga bih želeo da Ukrajinci budu uključeni u razmatranje. To je posao koji MOK mora da obavi sa različitim nacionalnim olimpijskim komitetima, potpuno nezavisno – zaključio je francuski predsednik.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu