ZAGREVANJE ZA JUDŽIN: Ivana Vuleta i Angelina Topić sutra se takmiče na mitingu Dijamantske lige u Briselu

S. K.

07. 09. 2023. u 12:11

GENERALKA pred Judžin. Ivana Vuleta, svetska prvakinja u skoku u das i Anglenina Topić, sedma na SP u Budimpšeti u skoku u vis, takmičiće se sutra na mitingu Dijamantske lige "Memorijal Van Dam" u Briselu. Naše atletičarke već su osigurale učešće na finalu DL, 16. i 17. septembra u Judžinu (SAD).

ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ЈУЏИН: Ивана Вулета и Ангелина Топић сутра се такмиче на митингу Дијамантске лиге у Бриселу

Tanjug/AP

Vuleta u skoku u dalj i nema pravih rivalki. Takmičenje počinje u 19.02, a osim svetske šampionke prijavljene su i Tišanja Hikling (Jamajka), koja je ove godine skočila 6,85 m, Holanađanka Flor Jong (6,16 m), Francuskinja Ruži Sou (6,51 m) i Belgijanka Nor Vids (6,35). Podsetimo, Ivani je skok od 7,14 m doneo zlato u Budimpešti. Prva dama naše atletike na rang listi deli prvo mesto sa Italijankom Larisom Japikinom sa 24 boda.

Daleko jača konkurencija očekuje Topićevu u skoku u vis (19.50). Na zaletištu će se naći Ukrajinke Jaroslava Mahučih (2,02 m) i Irina Gereščenko (2,00 m), Australijaka Eleonor Paterson (1,99 m), Britanka Morgan Lejk (1,97 m)...Tu su i Lia Apostolovski (Slovenija), Merel Mas (Belgija), Naval Henke (Francuska), Elizabet Pihela (Estonija) i Finkinja Heta Turi. Angelina, koja je ove godine skočila 1,97 m, je četvrta na rang listi sa 25 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti