NESTVARNA JE SRBIJA! Odbojkašice preokretom do polufinala Evropskog prvenstva

Novosti online

30. 08. 2023. u 21:50

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva: u Briselu su izabranice selektora Đovanija Gvidetija posle preokreta savladale Češku - rezultat je glasio 3:1, po setovima 24:26, 25:17, 25:11, 25:14.

НЕСТВАРНА ЈЕ СРБИЈА! Одбојкашице преокретом до полуфинала Европског првенства

FOTO: OSS

Četvrtfinalni mečevi, vole to da kažu sportisti, spadaju u najteže na takmičenjima - uradi li se ono što svi priželjkuju, eto dve prilike za medalju, ali kiksne li se... postaje baš nezgodno, jer se svi snovi o podvigu raspršuju.

Taj teret kao da je i provejevao u igri vicešampionki od samog početka, jer su najpre vodile, a onda, kada su preokret napravile i imale sve u svojim rukama - doživele krah: 23:20 nisu iskoristile da osvoje prvi set, već su Čehinjama dozvolile da to učine sjajnom serijom od 6:1.

Ali, još sjajniji je bio odgovor Srpkinja od tog trenutka.

Uz daleko bolji prijem servisa, uz 15:7 u direktnim poenima, od čega je 6:1 bilo u blokovima, suparnice su deklasirane u drugoj deonici. Možda i ne čudi što je tada njihov strateg, Joanis Atanasopulos, rekao "da bi voleo da se nekako nastavi ona igra Čehinja s početka meča, kako bi se produžila nada u iznenađenje".

Ali, od toga nije bilo ništa jer je srpska reprezentacija zaigrala kao u transu u trećem segmentu meča, u kome su naše odbojkašice napravile samo jednu jedinu grešku, a uz 17:8 u direktno osvojenim poenima (i 4:2 u blokovima) na impresivan način preokrenule rezultat.

Usledio je treći set u kome je češka selekcija davala sve od sebe da se "vrati u život", što posle 5:0 i 8:3 za Srbiju baš i nije bilo lako, ali iako su na momente pokazivale deo repertoara koji ih je krasio na početku meča, Čehinje su ipak morale da pruže ruku boljima od sebe, naročito jer su i servis, a pogotovo blok Gvidetijeve ekipe bili za klasu na višem nivou (17:5 u tako osvojenim poenima, uz 5:0 u asovima).

Rival Srbije za plasman u veliko finale je Holandija, koja je u svom četvrtfinalnom nastupu sa 3:0 preslišala Bugarsku. U drugom polufinalu sastaju se Italija - Turska.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave