IVOVIĆ OSTAO U BEOGRADU: Jedan od naših najboljih odbojkaša nije otputovao sa drugovima na Evropsko prvenstvo

S. Krstović

28. 08. 2023. u 21:12

TIHO, bez euforije, uz obećanje da će se boriti do kraja otputovali su odbojkaši u Peruđu, gde u sredu (21.00) u grupi A protiv Švajcarske startuju na 33. EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj. Ipak, "orlove" je uoči puta zabolela glava, jer se jedan od najboljih igrača, Marko Ivović razboleo. Iskusni primač ostao je u hotelu "M" da se leči od stomačnog virusa uz nadu da će što pre da se priključi saigračima.

ИВОВИЋ ОСТАО У БЕОГРАДУ: Један од наших најбољих одбојкаша није отпутовао са друговима на Европско првенство

FOTO: EPA

Nije fit ni kapiten Uroš Kovačević. Čak se ne zna kada će moći da izađe na teren. Zbog toga je selektor Igor Kolaković na put poveo mladog primača Veljka Mašulović, koji će makar pomoći na treninzima.

- Sve reprezentacije imaju probleme, Francuzi su ostali bez Engapeta. Najvažnije da se skupimo, da pokušamo da budemo na našem maksimumu i da tražimo šansu protiv svakog protivnika. Najbolje je da ne postavljamo ciljeve ispred nas, nego da idemo utakmicu po utakmicu, da pokušavamo da svakim poenom, setom, otvorimo put ka četvrtfinalu, koja će biti najvažnija utakmica na EP. Bitno je da se borimo, nadam se da ćemo da prođemo grupu i da u nokaut fazi pokažemo naše pravo lice - ističe za "Novosti" Aleksandar Atanasijević.

Popularni Bata se raduje što će prve tri utakmice na šampionatu igrati u Peruđi, gde je ostavio dubok trag. Podsetimo, "orlove" osim sa Švajcarcima, igraju sa Belgijom (31.avgusta) i Italijom (1.septembra). Preostala dva meča, sa Estonijom i Nemačkom igraju u Ankoni.

- Posle dve godine imam neopisivu čast da se vratim u halu u kojoj sam sa Peruđom ostvario najveće klupske uspehe.Jedva čekam da kročim u dvoranu, verujem da će publika biti uz nas, da će nam dati vetar u leđa i šteta je što tamo igramo samo tri meča.Ipak, najvažnije je da ne izgubimo fokus, utakmice na šampionatu biće izuzetno teške, grupa je dosta ujednačena. Belgijanci i Nemci su neugodni, Švajcarci nepoznanica, Estonci rival za poštovanje, dok su Italijani favoriti za osvajanje prvenstva. Biće interesantno, ali sigurno je da ćemo dati maksimum, da ćemo biti pravi - optimista je Atanasijević.

Tehničar Vuk Todorović ističe da Srbija uvek ima najviše ciljeve i ambicije.

- Idemo da se borimo. Malo smo roviti sa primačima, Kovačević nije stoposto spreman, uoči puta se razboleo Ivović i očekujemo da nam se pridruži kad mu bude bolje. Imamo najtežu grupu, u kojoj je prvi favorit prvenstva Italija. Tu su još Švajcarci i Estonci, koje bi trebalo da dobijemo, kao i uvek neugodni Nemci i Belgijanci.Kasnije se ukrštamo sa grupom C, u kojoj je favorit pobednik Lige nacija Poljska. Važno je da damo naš maksimum, pa ćemo videti za šta je to dovoljno - kaže Todorović, koga muči alergija.

Lisinac ispratio drugove

SREĆKO Lisinac, koji se oporavlja od povrede leđa došao je u hotel M da pozdravi drugove i poželi im srećan put.

- Svih ovih godina pokazujemo da smo prava porodica. Došao sam da im se javim, nismo se dugo videli. Ja radim terapije, oni treniraju, nismo imali prilike da sedimo zajedno ovog leta. Poželeo bih im sreću i uspeh. Da ih pre svega služi zdravlje, u tom slučaju doći će rezultat i sigurno ćemo videti lepršavu igru - kaže Lisinac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!