KAKVA DRAMA NA SVETSKOM PRVENSTVU U ATLETICI: Bila na 12 koraka od zlata, a onda je kraj trke šokirao planetu (VIDEO)

Novosti online

19. 08. 2023. u 21:45

Finale u trci na 10.000 metara na Svetskom prvenstvu u Budimpešti iznedrilo je pravu dramu i neverovatan epilog.

КАКВА ДРАМА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У АТЛЕТИЦИ: Била на 12 корака од злата, а онда је крај трке шокирао планету (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Sifan Hasan, Etiopljanka koja je 2013, kao 20-godišnjakinja, uzela holandsko državljanstvo i počela da hara u "kraljici sportova", ovoga puta je bila tragičarka.

Osvajačica četiri zlatne medalje na najvećim takminjima, a pobeđivala je na Svetskim prvenstvima na 1.500 i 10.000 metara, kao i na Olimpijskim igrama na pet i deset kilometara, bila je ubeđena da će nadmašiti sjajan etiopski trio.

U finišu je vodila, no kada je počela da je stiže Gudaf Cegaj, u onome što se ispostavilo kao dvočlani sprint za zlato, desio se veliki peh.

Holanđanka je, prosto, pala - a 12 koraka koje je potom Cegajeva napravila, donele su joj najsjajnije odličje, uz rezultat 31:27,28.

Druga je kroz cilj prošla njena sunarodnica Letesnbet Gidej (31:28,16), a treća takođe Etiopljanka, Ejgajehu Taje (31:28,31).  Sifan Hasan se pridigla i oko pola minuta kasnije nego što je to planirala, prošla kroz cilj, zauzevši na kraju 11. mesto iako je delovalo da će treći put u karijeri postati sveska šampionka. 

BONUS VIDEO: Košarkaši Srbije krenuli put Kine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!