BORIĆE SE ZA MEDALJE: Četvoro srpskih atletičara u finalu na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu

Tanjug

09. 08. 2023. u 11:31

SRPSKI atletičari Angelina Topić, Adriana Vilagoš, Nikola Kostić i Miloš Nisić plasirali su se danas u finale Evropskog prvenstva za starije juniore i juniorke, koje se održava u Jerusalimu.

БОРИЋЕ СЕ ЗА МЕДАЉЕ: Четворо српских атлетичара у финалу на Европском првенству у Јерусалиму

Foto ATA Images

Angelina Topić se plasirala u finale u skoku udalj rezultatom 6,50 metara. Srbija je imala još dve takmičarke u kvalifikacijama u ovoj disciplini Teodoru Boberić i Dunju Sedlaček. Boberićeva je skočila 5,96 metara i osvojila je 22. mesto u ukupnom plasmanu, dok je Sedlaček bila 25, pošto je ostvarila skok od 5,80 metara. Finale je na programu sutra pre podne.

Adriana Vilagoš je u kvalifikacijama u disciplini bacanje koplja zabeležila hitac od 54,71 metara. Finale u bacanju koplja na programu je sutra od 18.27 časova.

Plasman u finale izborio je i Nikola Kostić u disciplini 400 metara prepone. On je osvojio prvo mesto u polufinalnoj grupi, pošto je 400 metara pretrčao za 50,54 sekundi. Finale je na programu u četvrtak od 16.45 časova.

Miloš Nisić trčao je u polufinalu trke na 200 metara osvojio treće mesto (21,01 sekunda) i izborio je plasman u finale. Finalna trka je na programu večeras od 19.05 časova.

U finalu trke na 3.000 metara nastupile su dve srpske takmičarke. Saima Murić je osvojila deveto mesto, pošto je ostvarila rezultat od 9:42,73, dok je Milica Tomašević bila 12 (9:55,13).

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!