PA, ŠTA AKO SU DEBITANTI? IDU DALJE! Istorijski nastup Srbije na Svetskom prvenstvu u streličarstvu

Novosti online

02. 08. 2023. u 16:19

Od 31. jula do 6. avgusta Berlin je domaćin Svetskog prvenstva u streličarstvu, na kome Srbiju predstavlja sedam reprezentativaca, uz selektora Aleksandra Stankovića i trenera Miljka Čolovića.

ПА, ШТА АКО СУ ДЕБИТАНТИ? ИДУ ДАЉЕ! Историјски наступ Србије на Светском првенству у стреличарству

FOTO: Streličarski savez Srbije

U disciplini "zakrivljeni luk" za Srbiju su nastupali Katarina Vranjković, Anja Brkić, Mihajlo Stefanović, Dragiša Jevtić i Marko Vulić, a u "složenenom luku" Ognjen Nedeljković i Stefan Žikić.

Prvi koji je izborio eliminacije bio je Ognjen Nedeljković, jer je u kvalifikacijama zauzeo 52./121. mesto sa 688 poena, čime je zakazao duel sa reprezentativcem Farskih Ostrva Polsenom Joanesom (61.). Njihov megdan će biti održan trećeg avgusta u popodnevnim satima.

Stefan Žikić je bio 106./121. sa 666 poena, pa su mu samo dva nedostajala da se i on domogne eliminacija.

Detalj sa Svetskog prvenstva u streličarstvu / FOTO: Streličarski savez Srbije

Kada je o "zakrivljenom luku" reč, debitanti na Svetskom prvenstvu, Mihajlo Stefanović (38./167. u kvalifikacijama sa 656 poena) i Anja Brkić (99./140. sa 569 poena) uspeli su da izbore eliminacije. Stefanović će se 3. avgusta nadmetati sa reprezentativcem Bangladeša Rubelom Mohamedom Hakimom Ahmedom (79.), a Brkićeva protiv 14-plasirane Francuskinje Lize Barbelan, istog dana.

Ostali srpski reprezentativci su u kvalifikacijama "zakrivljenim lukom" ostvarili sledeće rezultate: Dragiša Jevtić 124/167 sa 622 poena, Marko Vulić 154/167 sa 580 poena i Katarina Vranjković 134/140 sa 536 poena.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)