PARIS WORLD GAMES: Dečaci ''RK Smedereva'' šampioni turnira

Novosti online

22. 07. 2023. u 08:36

PARIS WORLD GAMES je turnir u rukometu čiji je domaćin ekipa PSŽ-a. Dečaci rođeni 2011/12 iz RF Smedereva ostvarili su veliki uspeh osvojivši ovo nadmetanje

PARIS WORLD GAMES: Дечаци РК Смедерева шампиони турнира

Foto: Privatna ahriva

Sam turnir u okviru ovih Igara je trajao tri dana i bilo je ukupno 10 ekipa (podeljenih u dve grupe po pet) a RK Smederevo je posle četiri pobede u A grupi odigralo finale sa ekipom "Boa kolombes" i trijumfovalo sa 21:10.

Ekipu RK Smedereva čine dečaci rođeni 2010/2011 godine (vicešampioni Srbije od maja meseca ove godine) a pritom su se takmičili u starijoj, "generaciji 200"9.

Pored odigravanja samih utakmica, ideja RK Smedereva je bila da deca što više obiđu Pariz ali i da se druže i upoznaju sa svojim vršnjacima.

Tako se desio i susret i druženje sa dvema francuskim ekipa na jednom terenu i tom prilikom su dečaci iz RK Smedereva razmenili dresove sa drugarima ali i popričali sa njima.

Što se tiče obilaska Pariza, pored nezaobilazne Ajfelove kule, Trijumfalne kapije, Jelisejskih polja, Luvra i mnogo čega još, deca su obišla i velelepni Versaj. Uz obilaske, bili su i deo sjajne žurke sa ukupno 800 rukometašica i rukometaša na jednom brodu tokom krstarenja Senom.

- U Pariz smo došli sa ciljem da uživamo, pre svega. Uz dobar rukomet da imamo period ukojem ćemo raditi na homogenizaciji ekipe i druženju. Obilasci znamenitosti, šetnje, druženja sa drugim ekipama... Ipak, moja ekipa je bila željna nadigravanja sa strancima pa su iz utakmice u utakmicu dizali samopouzdanje i želja za višim dometima je rasla iz dana u dan. Došli smo do finala u kojem su momci odigrali fantastično i prosto rečeno "oduvali" protivnika. Odigrali su možda u najbolju utakmicu od kada ih ja vodim. Malo su se pribojavali protivnika, bili su od mojih momaka krupniji i fizički jači. Posle sastanka u svlačionici su izašli na teren čvrsto rešeni da pobede. Odbrana je bila odlična, Vukša Martić je briljirao na golu (dobio nagradu za MVP igrača finala) a u napadu su dečaci bili disciplinovani i rešeni da trofej ode za Smederevo.

Najiskrenije želim da im čestitam jer su imali gotovo savršenu sezonu i siguran sam da predstavljaju svetlu budućnost našeg kluba - rekao je Nenad Martić, predsednik RK ''Smederevo''.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)