ODVAŽNO SA AMERIKANCIMA: Vaterpolisti u subotu (4.00) u četvrtfinalu F8 Svetskog kupa u Los Anđelesu igraju sa domaćinom

S. K.

29. 06. 2023. u 21:07

NIKOME ne prete, nikog se ne plaše. Vaterpolisti su veoma motivisani da se dokažu na finalnom turniru Svetskog kupa u Los Anđelesu, a prva prepreka im je u subotu (4.00 po našem vremenu) u četvrtfinalu, selekcija SAD. Valja napomenti da će finalisti izboriti plasman na SP u Kataru iduće godine, koje je i poslednja prilika da se izvadi karta za Olimpijske igre u Parizu.

ОДВАЖНО СА АМЕРИКАНЦИМА: Ватерполисти у суботу (4.00) у четвртфиналу Ф8 Светског купа у Лос Анђелесу играју са домаћином

Foto: AP

Izabranici Uroša Stevanovića su u Los Anđeles stigli iz Istanbula, gde su uspešno završili kvalifikacije za odlazak na EP početkom iduće godine u Netanji (Izrael). Već nekoliko dana se pripremaju u Americi i ne kriju da će im utakmice i te kako koristi zbog SP od 17. do 29. jula u Fukuoki.

"Delfini" ne žele da gledaju daleko već su maksimalno skoncetrisani samo na duel sa selekcijom SAD, koju od 2013. vodi naš nekadašnji selektor Dejan Udovičić. Krajem prošle i početkom ove godine Srbi i Amerikanci su dva puta odmerili snage - 12:16 i 14:11.

- Dovoljno je reći da su Amerikanci domaćini i sigurno su veoma motivisani da na svom terenu posle dugo godina ostvare dobar rezultat na svetskoj sceni. Očekujem izuzetno težak meč, jer je reč o veoma kvalitetnoj reprezentaciji. Poštujem ih i te kako, ali još više verujem u svoj tim i nadam se da ćemo izaći kao pobednici iz tog duela - kaže Strahinja Rašović.

Ukoliko savladaju Amerikance u polufinalu (nedelja 2.00 i 4.00) će se sastati sa boljim iz duela Nemačka - Španija. U suprotnom razigravaće za plasman od 5. do 8. mesta.

Podsetimo, ove godine Svetski kup igra u novom formatu, tako da nema Svetske lige. Inače, poslednji je 2018. osvojila Mađarska. Srbija je trijumfovala 2010. i 2014, a bronzi se radovala 2018. godine.

RASPORED

ČETVRTFINALE 30.jun, 1.jul

Nemačka - Španija 22.00

Mađarska - Grčka 24.00

Italija - Rumunija 02.00

Srbija - SAD 04.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)