MORAMO DA POBEĐUJEMO: Aleksandra Uzelac veruje da će odbojkašice biti mnogo uspešnije na turniru u Braziliji

S. Krstović

13. 06. 2023. u 10:51

OPTIMIZAM ne napušta naše najbolje odbojkašice. Svetske prvakinje veruju da će brzo izaći iz krize rezultata, da su iz Antalije izvukle pouke, kako bi na turniru Lige nacija u Braziliji izašle na pobedničku stazu i krenule ka F8 u Arlingtonu (SAD).

МОРАМО ДА ПОБЕЂУЈЕМО: Александра Узелац верује да ће одбојкашице бити много успешније на турниру у Бразилији

foto volleyballworld.com

Srpkinje u glavnom gradu Brazila startuju u sredu ujutro (2.00 po našem vremenu) protiv Japana. U petak se sastaju sa domaćinom, u subotu sa Tajlandom i u nedelju sa Hrvatskom.

- U Antaliji nismo ostvarile rezultat kojem smo se nadale, ali sigurna sam da ćemo u Braziliji podići svoju igru na viši nivo. Uostalom, to se videlo i na treninzima u Beogradu, jer se osećala mnogo veća energija, želja - ističe Aleksandra Uzelac.

Sada već bivša igračica Železničara iz Lajkovca na prvom turniru LN dokazala je da velika nada naše odbojke. I ne treba zaboraviti da je debitovala pre dve godine na turniru u Riminiju (Italija).

- Mnogo je veća odgovornost sada, nego pre dve godine kada sam imala 16 godina. Možda sam imala tremu na prvoj utakmici, jer nije mala stvar igrati u društvu svetskih prvakinja, valja se pokazati u što boljem svetlu. Iskustvo je prelepo, posle prve utakmice uživala sam u igri, na terenu. VNL je prelepo takmičenje, pogotovo za nas mlađe, gde dobijamo priliku da pokažemo šta znamo i nema mesta za tremu - kaže Uzelac.

Mlada odbojkašica je svesna da u Braziliji ne smeju rivalke da dele na jake i slabe. Zato će istom snagom igrati protiv Brazilki i Hrvatica...

- Nema lakih selekcija. Sećam se da smo pričale puno u Antaliji o Kanadi, Poljskoj, da su to neke utakmice koje moramo da dobijemo. Da li smo ih na neki način potcenile, da li smo zbog toga izgubile ne znam. Znam samo da sada moramo da damo svoj maksimum, da nemamo šta da pričamo ni o jednoj ekipi, jer mi smo Srbija, najbolje na svetu. Već na startu turnira očekuje nas težak duel sa Japanom, koji igra brzu odbojku, koji neguje drugačiji sistem nego mi, tako da ćemo morati da im se prilagodimo. Ali to nam nije prvi put - ističe Aleksandra.

Svesna je talentovana odbojkašica da do kraja moraju da pobeđuju kako bi izborile završni turnir.

- Nama je najbitnije da se plasiramo na fajnal-ejt. To nam je rekao i selektor Gvideti na početku pripreme. Nadam se da ćemo uspeti da mu se odužimo i izvadimo vizu za SAD. Za to treba puno koncentracije, rada, truda, igre da bismo to ostvarili - podvlači Uzelac.

RADUJEM SE BRAZILU

ALEKSANDRA Uzelac karijeru nastavlja u Brazilu, gde će u novoj sezoni nositi dres Fluminezea.

- Ne znam da li je rano što ću sa 19 godina otići u Brazil. To ću tek da vidim. Ali, iskreno, ja se radujem. Još mi je draže što ću prvo u Brazil otputovati sa reprezentacijom, jer su tu devojke koje me podržavaju od kada sam počela. Osetiću tu atmosferu, energiju pre nego što odem u klub. Brazil je zemlja odbojke, biće to nešto novo za mene, verujem da ću se lepo snaći i da će sve biti kako treba - ističe Uzelac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)