SNAGA U ENERGIJI I MLADOSTI: Odbojkaši se nadaju da će sutra (8.00) pružiti snažan otpor Slovencima

S. K.

06. 06. 2023. u 15:14

STARTUJU i odbojkaši u Ligi nacija. Odbojkaši sutra (8.00) na turniru u Nagoji igraju sa Slovenijom, a u četvrtak u istom terminu (8.00) očekuje ih duel sa Kinom, koja je danas savladala Bugarsku sa 3:2. Podmlađena selekciju Srbije u petak (12.40) se sastaje sa Japanom, a u nedelju (8.40) sa Grbićevom Poljskom.

СНАГА У ЕНЕРГИЈИ И МЛАДОСТИ: Одбојкаши се надају да ће сутра (8.00) пружити снажан отпор Словенцима

FOTO: EPA

"Orlovi" su se privikli na dvoranu u Nagoji i s nestprljenjem su iščekivali početak takmičenja. Posebno su motivisani debitanti, koji žele da se dobrom igrom nametnu selektoru Igoru Kolakoviću. Strateg Srbije na prvom turniru LN nije mogao da računa na Atanasijevića, Ivovića, Kovačevića, Lisinca i Podraščanina. Ekipu od najiskusnijih predvode Dražen Luburić, Petar Krsmanović i Milan Katić, tako da se svi uzdaju u mladost i energiju mlađih.

- Sa nestrpljenjem očekujemo ovu utakmicu, u okolnostima u kojima jesmo, bez nekoliko prvotimaca. Slovenija je veliki protivnik za nas. Uzdamo se svakako u ono što smo radili prethodnih dana, ali uzdamo se pre svega u ambiciju momaka, većina njih će dobiti prvi put šansu da se pokažu i prikažu na ovako velikoj sceni. Slovencima nedostaje samo korektor Štern, ali tu poziciju mogu da pokriju Čebulj i Kok, tako da su oni u punom sastavu - kaže za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Da motiva ne nedostaje ističe i bloker Aleksandar Nedeljković, koji je imao sjajnu sezonu u nemačkom Fridrishavenu:

- Uspeli smo da se oporavimo od puta koji je trajao 28 sati. Već dva puta smo trenirali u dvorani i jedva čekamo da počne turnir. Naš adut je energija i ogromna želja da se dokažemo. A svi smo uvek veoma motivisani kada igramo za Srbiju.

Jedan od debitanata je i bloker Dušan Petrović, koji je nedavno sa Partizanom osvojio triplu krunu:

- Osećam se izvanredno. Kao mali sam gledao sve utakmice na televiziji, a sada ću biti akter. Velika je čast biti u društvu prekaljenih asova. Važno je da smo se posle dva dana vežbanja privikli na dvoranu i nadam se da ćemo u svakom meču pružiti maksimum.

KAPUR: ATMOSFERA JE PRESUDNA

LIBERO Milorad Kapur veruje da odbojkaši uspeti da ostvare željeni rezultat.

- Atmosfera koja je vladala u Partizanu omogućila mu je da osvoji triplu krunu. Nadam se da će se ona preliti u reprezentaciji i će nam pomoći da ostvarimo što bolji rezultat. Ekipa je mlada, puna energije, veoma motivisani tako da verujem da imamo šanse u Nagoji - optimista je Kapur.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)