NA REVANŠ U NORVEŠKU, TAKOĐE NA POBEDU: Rukometaši Vojvodine pobedom nad Nerbom 30:23 (15:8) na korak do evropskog trofeja

S.B.

29. 05. 2023. u 12:56

PEHAR su dohvatili šakom, ali da bi ga podigli uvis, potrebne su obe ruke. Rukometaši Vojvodine su u nedelju uveče, pred punim tribinama „Slane bare“, nadigrali Nerbo, šampiona Norveške, 30:23 (15:8) u uvodnom meču finala Kupa EHF.

НА РЕВАНШ У НОРВЕШКУ, ТАКОЂЕ НА ПОБЕДУ: Рукометаши Војводине победом над Нербом 30:23 (15:8) на корак до европског трофеја

S.B.

Izabranici trenera Borisa Rojevića su odličnom partijom stekli prednost od sedam pogodaka pred revanš u Stavangeru, u subotu, 3. juna, na kom će, kako ističu, takođe igrati za pobedu.

U rukometnom spektaklu, sa epitetom utakmice za istoriju, Novosađani su imali fantastičnu podršku navijača, igrali na krilima huka sa tribina u ritmu bubnjeva i njihovih najvernijih mališana, polaznika škola rukometa. Nerbo je takođe imao podršku stotinak Norvežana, odenutih u klupske boje, što je doprinelo sjajnoj slici i atmosferi u dvorani.

Šampion Srbije odigrao je briljantno prvo poluvreme, čvrstom odbranom, predvođenom golmanom Lučinom ( 10 odbrana) i efikasnim napadom, u kom su se isticali strelci Rogan (5), Milić (4), Ocvirk (4), Rađenović (4) Milenković (3), Puhovski (3)…

Branilac trofeja Nerbo, recimo, čitavih 12 minuta nije uspeo da postigne gol (od 5:4 u 9. minutu, pa do 10:5 u 21. minutu), za razliku od domaćina, koji je pet puta pogodio. Vojvodina je sredinom nastavka imala prednost i od devet pogodaka razlike (24:15), ali je i zastala, pa su gosti uspeli da ublaže poraz.

- Ostao je žal što nismo pobedili sa većom razlikom, jer bi nam u revanšu bilo lakše sa 10 golova prednosti, nego sadašnjih sedam. Međutim, dešavale su nam se neke gluposti koje se ne dešavaju ni kad si u pionirima. Igrači su se žalili na umor, s obzirom na to da smo imali paklen raspored, pet utakmica u 15 dana. Momci zaslužuju sve čestitke i smatram da ćemo imati dovoljno vremena da se spremamo i da probamo i tamo da pobedimo - kaže trener Rojević.

Bojan Rađenović, levo krilo Vojvodine, već misli na revanš i smatra da bi i u Norveškoj, uprkos sedam golova prednosti, takođe trebalo igrati na pobedu.

- U „Slanoj bari“ presudila je naša dobra odbrana, ali u revanšu moramo igrati još bolje. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo i da pobedom stignemo do evropskog trofeja - kaže Rađenović.


 


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!