BEZ MLADIH NEMA NAPRETKA: Trener rukometašica Radničkog Bojan Milenković smatra da klub treba da nastavi da forsira talente

Novosti online

19. 05. 2023. u 13:43

RUKOMETAŠICE Radničkog su i pored silnih problema uspela da osvoje sedmo mesto u ARKUS Superligi i sačuvaju status elitnog člana. Starteg Kragujevčanki Bojan Milenković i pored toga što se mlade igračice nisu istakle ove sezone smtra da klub mora da istraje u forsiraju talentovanih rukometašica.

БЕЗ МЛАДИХ НЕМА НАПРЕТКА: Тренер рукометашица Радничког Бојан Миленковић сматра да клуб треба да настави да форсира таленте

rk radnički

- Mlađe igračice nisu na najbolji način iskoristile ovu sezonu. Imale su mnogo izostanaka sa treninga, što zbog škole što zbog bolesti. Kada sam preuzeo ekipu Zorica Ranković, kadetska reprezentativka, je odsustvovala više od mesec dana, kasnije smo zbog bolesti i povreda bili lišeni usluga Anike Đorđević i Sare Andrić (više od dva meseca), Anje Rašković zbog obaveza u školi, tako da je trenažni i pripremni proces dosta trpeo. Od mlađih je jedino Dragana Ranković imala kontinuitet treninga i utakmica, a nakon povrede Ajlin Bjelak se odlično snašla i odgovorila izazovima na poziciji pivota. Naravno da je naš najbolji igrač i ove sezone bila Teodora Veličković, koja je već drugu godinu za redom najbolji strelac lige - ističe za sajt Radničkog Milenković.

Iskusni stručnjak je primetio da je ove sezone šampionat bio dosta ujednačen, da su šansu dobijale i mlade igračice:

- U ligi ima dosta mladih i talentovaih rukometašica, dok su se neke ekipe ipak bazirale na starijim i iskusnijim. Osnovni problem kod mlađih igračica kako u našoj, tako i u drugim ekipama je individualni rad u teretani i zdrava ishrana kao preventive od povreda i bolesti.

Milenković smatra Radnički ne treba da promeni svoj kurs:

- Mislim da i narednih sezona igru treba bazirati na mlađim igračicama.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona