SRBI NE MOGU SA HRVATIMA: U Diseldorfu će se u sredu (17.45) održati žreb za EP za rukometaše u Nemačkoj

S. K.

09. 05. 2023. u 12:19

NAŠI najbolji rukometaši u sredu (17.45) će na žrebu u Diseldorfu saznati rivale na EP od 10. do 28. januara 2024. u Nemačkoj. Ono što je sigurno je da neće biti u istoj grupi sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Poljskom, Češkom i Severnom Makedonijom, sa kojima su u trećem šeširu. Titulu brani Švedska.

СРБИ НЕ МОГУ СА ХРВАТИМА: У Диселдорфу ће се у среду (17.45) одржати жреб за ЕП за рукометаше у Немачкој

FOTO: RSS

Podsetimo i na sastave ostalih šešira - prvi: Švedska, Španija, Danska, Francuska, Norveška, Island, drugi: Nemačka, Holandija, Slovenija, Mađarska, Portugalija, Austrija i četvrti: Švajcarska, Rumunija, Crna Gora, Grčka, Gruzija, Farska Ostrva.

EHF je odredila i nosioce grupa - A (Nemačka), B (Hrvatska), C (Island), D (Norveška), E (Švedska) i F (Danska).

Šampionat će biti otvoren na fudbalskom stadionu u Diseldorfu, koji prima 50.000 gledalaca. Inače, u grupnoj fazi igraće se u Berlinu, Manhajmu i Minhenu.

Prve dve selekcija nastaviće takmičenje u grupnoj fazi. Ono što je važno je da će jedna selekcija izboriti direktan plasman na Olimpijske igre (ako finale igraju domaćin Igara Francuska i svetski prvak Danska, onda trećeplasirana), a dve, kojima to nije pošlo za rukom na nedavnom SP u Švedskoj i Poljskoj, igrati kvalifikacije za Pariz.

To je i najvažniji cilj Đeroninih pulena, da budu ispred svih selekcija koje nisu izborile olimpijske kvalifikacije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu