ODERMAT OBARA I MAJEROV REKORD: Švajcarac slavio u superveslalomu, u okviru Svetskog kupa

S. O.

16. 03. 2023. u 16:30

MARKO Odermat je na korak sa sruši rekord Hermana Majera, postavljen još pre 23 godine. Sjajni švajcarski skijaš posle današnje pobede na poslednjem superveleslalomu u sezoni, na finalu Svetskog kupa u alpskom skijanju u Soldeu, ima 1.042 boda u generalnom plasmanu, a da bi prestigao ostvarenje slavnog Austrijanca od 2.000 pena, neophodno je da u subotu osvoji jedno od prva tri mesta u veleslalomu.

ОДЕРМАТ ОБАРА И МАЈЕРОВ РЕКОРД: Швајцарац славио у супервеслалому, у оквиру Светског купа

FOTO: AP

Osvajač velikog Kristalnog globusa danas je pobedio u vremenu 1.23,91 minut, što mu je bila 12. pobede u Svetskom kupu ove sezone, a šesta u superveleslalomu.

- Sa onim što mi je ostalo u rezervoaru, napašći i taj rekord u subotu - rekao je Odermat, koji je, osim velikog Kristalnog globusa, ove sezone osvojio i male u superveleslalomu i veleslalomu.

Drugi kroz cilj je prošao Austrijanac Mark Švarc, koji je bio sporiji za 29 stotinki, a treći je bio Norvežanin Aleksander Omot Kilde, sa 71 stotinkom zaostatka.

Inače, ukupan rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni drži Slovenka Tina Maze, koja je pre deset godina osvojila 2.414 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)