"DELFINI" SE VRAĆAJU NA STARU STAZU: Vaterpolisti u utorak protiv Gruzije overvaju plasman na F8 Svetskog kupe

S. K.

13. 03. 2023. u 15:10

NEMA euforije, nema opuštanja. Vaterpolistima je danas dobro došao dan predaha posle paklene serije, koju su okončali pobedom posle peteraca nad svetskim prvacima Špancima, 14:13. "Delfini" u utorak (17.30) u poslednjem kolu kvalifikacione grupe B Svetskog kupa u Podgorici protiv Gruzije overavaju kartu za Los Anđeles, gde će se od 29. juna do 1. jula održati završni turnir. Ali, nikome u našem taboru ne pada na pamet da potceni Gruzine, koje sa klupe vodi naš Dejan Stanojević, a u vodi Dušan Vasić.

ДЕЛФИНИ СЕ ВРАЋАЈУ НА СТАРУ СТАЗУ: Ватерполисти у уторак против Грузије овервају пласман на Ф8 Светског купе

Dušan Mandić Foto M. Vukadinović

- Bitno je da nastavimo u ovom ritmu, da odigramo maksimalno ozbiljno sa Gruzijom, koja pruža dobre partije na turniru, naročito na startu kada je namučila Crnu Goru. Posle tri paklena dana dobro nam je došao dan predaha. I želimo da turnir završimo pobedom - priča za "Novosti" Dušan Mandić.

Olimpijski pobednici su preksinoć protiv Španije pokazali da su najopasniji kada rival pomisli da je završio posao već na početku utakmice. Puleni Uroša Stevanovića ušli su u meč sapeto, nervozno, nisu bili čvrsti u odbrani, bezopasni u napadu i Španci su najviše zahvaljujući Sanahuju poveli sa 5:0. A onda su sredinom druge četvrtine eksplodirali Srbi. Za četiri minuta Mandić dva puta, Viktor Rašović izludeli su najboljeg golmana sveta Agirea i izjednačili na 5:5. Kasnije su potpuno preokrenuli meč, imali tri minua pre kraja 9:7, da bi svetski prvak ipak uspeo da izjednači i izbori peterce. A u penal seriji nikom nije zadrhtala ruka, a mladi golman Mišović je odbranio šut Munariza i omogućio Drašoviću da donese veliku pobedu.

- Sigurno je da ne možemo biti zadovoljni kako smo otvorili meč. Gubili smo sa 5:0, ali smo srećom uspeli da se potpuno vratimo u meč i izjednačimo na 5:5. Bila je to druga utakmica zaredom u kojoj možemo da budemo zadovoljni prikazanom partijom. Uvek je lepo pobediti, slaviti posle peteraca. Svakako, oni su svetski šampioni, mi smo imali prošlo leto kakvo smo imali, tako da se ekipa polako diže. Mislim da je svima značila ova pobeda na psihološkom planu - ohrabren je Dušan Mandić.

MITROVIĆ: START DA POPRAVIMO

BRANISLAV Mitrović je, kao i protiv Grčke, proglašen za igrača utakmice.

- Lepo je pobediti svetskog prvaka, posebno što smo se digli posle još jednog slabijeg početka. Na tome moramo da radimo. Imali smo tri jaka rivala i tri dana. Dan odmora nam je dobro došao, ostaje nam da protiv Gruzije završimo na željeni način - kaže za sajt VSS sjajni golman Mitrović.

PODGORICA

ŠESTO kolo grupe B, ponedeljak: Grčka - Gruzija 17.30, Australija - Španija 19.30.

Sedmo kolo, utorak: Gruzija - Srbija 17.30, Crna Gora - Grčka 19.30.

TABELA: Španija 10, Srbija 8, Grčka 6, Crna Gora 6, Gruzija 3, Australija 0 bodova.

ZAGREB

ŠESTO kolo grupe A, ponedeljak: SAD - Mađarska 18.30, Japan - Francuska 20.30.

Sedmo kolo, utorak: Mađarska - Hrvatska 18.30, Italija - SAD 20.30.

TABELA: Italija 12, Hrvatska 9, SAD 6, Mađarska 6, Francuska 0, Japan 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024