NAJVAŽNIJE JE JAKŠIĆEVO ZDRAVLJE: U Novom Beogradu tvrde da je kapiten Srbije fizički nespreman da igra za reprezentaciju

S. K.

07. 03. 2023. u 07:29

U NOVOM Beogradu tvrde da nikad nisu radili protiv interesa vaterpolo reprezentacije, da ne ruše njen kult, ali da Nikolu Jakšića nisu pustili na pripreme "delfina" jer smatraju da je fizički nespreman za kvalifikacioni turnir Svetskog kupa od 8. do 14. marta u Podgorici.

НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ЈАКШИЋЕВО ЗДРАВЉЕ: У Новом Београду тврде да је капитен Србије физички неспреман да игра за репрезентацију

foto vk novi beograd

Ističu da im je zdravlje kapitena Srbije najpreče i da ne žele da ugroze njegovu karijeru.

- Odluku da Nikola ne ode na pripreme reprezentacije doneo sam ja sa svojim stručnim štabom i sa ljudima iz medicinskog tima - istakao je kormilar Novog Beograda Živko Gocić.

Podsetio je Gocić da se Nikola povredio na SP početkom jula 2022. u Budimpešti, da se dugo oporavljao od povrede lakta i da je prvu utakmicu za klub odigrao 20. oktobra. Posle toga se još dva puta povredio, pa se skoro vratio u bazen na turnir RL u Duborvniku i igrao protiv Ferencvaroša, zbog čega je selektor Stevanović smatrao da je spreman. Međutim, Gocić misli drugačije:

- On se oporavio, ali je fizički nespreman i zbog toga je sklon povredama. Zato smo se obratili Savezu da je najbolje da ostane u klubu i pripremi se za nastavak klupske sezone, ali i reprezentativne. Želimo da ga sačuvamo, da ne završi karijeru pre vremenu - naglasio je Gocić.

Direktor Slobodan Soro je podvukao da su Savez pre nego što je selektor Stevanović objavio spisak obavestili da neće pustiti Jakšića na pripreme:

- Nikola se povredio na SP protiv Hrvatske i on je na nagovor pristao da igra povređen, pa se povreda lakta dodatno pogoršala. Posle nije adekvatno lečen, data mu je pogrešna terapija, izgubljeno je dragoceno vreme sve dok klub nije pronašao pravog lekara koji i dan-danas uspeva da sanira sve njegove probleme. A odluka da ne ide na pripreme doneta je za njegovo dobro, za dobro kluba i reprezentacije.

Živko Gocić nije propustio i da naglasi:

- Ne mogu da dozvolim da se klub čiji sam ja trener ili ja lično dovodi u negativan kontekst kada je reč o vaterpolo u Srbiji i reprezentaciji. Više od 20 godina sam u VSS, prošao sam sve selekcije, bio kapiten. Ako neko ima problema sa mnom neka mi kaže u lice. Ali da je klub protiv reprezentacije, to je ludost.

Soro nije propustio da ukaže na propuste u Savezu, kao i da su prihvatili Marka Radulovića kada mu je selektor i trener Radničkog Stevanović rekao da više klub ne računa na njega.

ZAKON O SPORTU UZ VSS

DA je Novi Beograd, ipak, bio obavezan da pusti Nikolu Jakšića na pripreme reprezentacija može se videti i iz člana 24 Zakona o sportu:

- Sportske organizacije su dužne da omoguće sportisti učešće u nacionalnoj sportskoj reprezentaciji, u skladu sa sportskim pravilima, kada je pozvan u reprezentaciju.

I u Pravilniku o radu sa nacionalnim selekcijama VSS je jasno da je klub obavezan da pusti igrača.

DANAS U PODGORICU

NAŠA vaterpolo selekcija sinoć je završila pripreme u Kragujevcu, a danas kreće za Podgoricu gde će na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa u sredu (15.30) igrati sa Australijom. U petak (19.30) se sastaju sa Grčkom, u subotu (17.30) sa Crnom Gorom, u nedelju (19.30) sa Španijom, a u utorak, 14. marta (17.30) sa Gruzijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice