SEĆANJE NA DANE SLAVE: Olimpijski komitet Srbije danas obeležio 113 godina postojanja

Novosti online

28. 02. 2023. u 15:03

OLIMPIJSKI komitet Srbije obeležio je juče 113. godina postojanja tradicionalnom svečanošću u hotelu "Moskva".Predsednik OKS Božidar Maljković i ministar sporta Zoran Gajić postavili su venac na spomen ploču u znak sećanja na osnivače OKS, a u čast rođendana intonirana je i himna Srbije.

СЕЋАЊЕ НА ДАНЕ СЛАВЕ: Олимпијски комитет Србије данас обележио 113 година постојања

OKS

Brojnim gostima obratili su prvi čovek OKS Maljković, ministar Gajić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kao i ambasador Poljske u Srbiji Rafal Perl, jer će se u Krakovu ove godine održati Evropske igre, koje su i kvalifikacione, u najvećem broju sportova, za LOI 2024. u Parizu.

Na svečanosti su prisustvovali i član MOK Nenad Lalović, predsednik CEV Aleksandar Boričić, brojni olimpijci, osvajači medalja, među kojima i čuveni rukometaši Veselin Vujović i Momir Rnić, košarkaši Željko Rebrača i Nikola Lončar, zatim generalni sekretari SD Crvena zvezda i Partizan Zoran Avramović i Željko Tanasković, gradski sekretar za sport Nikola Penić i drugi.
Olimpizam na tlu Srbije začet je 23. februara 1910. godine osnivanjem Srpskog olimpijskog kluba.
Klub je osnovan u redakciji lista "Novo vreme", na četvrtom spratu hotela "Moskva" u Beogradu kao prva zvanična olimpijska organizacija kod Južnih Slovena, a inicijatori su bili mladi oficiri školovani u Francuskoj, među kojima je vodeću ulogu imao kapetan Svetomir Đukić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja