FILIPOVIĆ RASTUŽIO VATERPOLISTE RADNIČKOG: Legendarni kapiten Srbije sedam sekudni pre kraja doneo bod Olimpijakosu

S. K.

18. 02. 2023. u 22:15

Sekunde su delile vaterpoliste Radničkog od velikog podviga. Nažalost Filip Filipović je sedam sekundi pre kraja bio najprisebniji u redovima Olimpijakosa i sprečio je Kragujevčane da u osmom kolu grupe A Lige šampiona na svom bazenu naprave senzaciju – 10:10 (2:5, 2:3, 3:0, 3:2). Šumadinci u devetom kolu, 1. marta dočekuju splitski Jadran i samo pobeda ih ostavlja u trci za četvrto mesto koje vodi na F8 u Beogradu.

ФИЛИПОВИЋ РАСТУЖИО ВАТЕРПОЛИСТЕ РАДНИЧКОГ: Легендарни капитен Србије седам секудни пре краја донео бод Олимпијакосу

Foto AP

Dugo će igrači Radničkog da žale za „skalpom“ šampiona Grčke. U drugom poluvremenu su napravili spektakularan preokret, minut pre kraja imali su 10:8 i onda su ih Murikis i Filipović ostavili bez celog plena. Identično je bilo i u Splitu, kada su dozvolili Jadranu da za minut 8:10 pretvori u 10:10.

- Ne mogu a da se ne setim Splita. I tamo smo imali 10:8 i za minut prokockali pobedu. To znači da nije slučajno. A ta četiri boda mnogo bi nam značila u borbi za F8. Negde grešimo i to moramo da ispravimo – istakao je strateg Radničkog Uroš Stevanović.

U prvom poluvremenu Olimpijakos je opravdao ulogu favorita i nije dozvolio borbenim Kragujevčanima da mu priprete – 8:4. Međutim, Šumadinci su u nastavku zaigrali kao u transu, Dobožanov je začarao svoju mrežu, raspucali su se Ukropina i Lukić. Šteta je i što je početkom treće četvrtine Stanojević promašio peterac. I pored ispuštene pobede borbeni igrači Radničkog za prikazano u bazenu zaslužili su veliki aplauz.

GRUPA A

OSMO kolo grupe A: Radnički – Olimpijakos 10:10 , Pro Reko – Dinamo Tbilisi 20:5, Vuljagmeni – Hanover 10:9, Barseloneta – Jadran ST 8:6.

TABELA: Pro Reko 21, Barseloneta 21, Olimpijakos 19,Vuljagmeni 13, Radnički 9, Jadran ST 7, Hanover 3, Dinamo T. 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)