ALBANSKA PROVOKACIJA KOJA JE ZGROZILA SRBIJU: Zvezda i Partizan se hitno oglasili! "Kaznite ih ili idemo sa Velikom Srbijom"

Novosti online

03. 11. 2022. u 15:43

TIM iz tzv. Kosova "Bad news eagles" izazvao je veliki skandal time što je na sraman način proslavio plasman na "Mejdžor" turnir u Riju.

АЛБАНСКА ПРОВОКАЦИЈА КОЈА ЈЕ ЗГРОЗИЛА СРБИЈУ: Звезда и Партизан се хитно огласили! Казните их или идемо са Великом Србијом

Foto: Profimedia/Ilustracija

Radi se o ekipi koja se takmiči u Esportu, sve popularnijoj disciplini u kojoj se ljudi nadmeću u video-igrama.

Nakon velikog uspeha na njihovoj zvaničnoj Tviter stranici osvanula je fotografija na kojoj šest orlova nosi zastavu sa simbolima takozvane "velike Albanije" koja se nalazi na zastavi lažne države Kosovo.

- Šest orlova iz Ujedinjenih država Albanije je sletelo na legendarnu pozornicu - stoji u opisu fotografije.

Nakon ove skandalozne objave usledilo je hitno oglašavanje iz tabora Crvene zvezde i Partizana.

- Kakve bi posledice bile da je neka Esport organizacija iz Srbije promovisala koncept Ujedinjenih država Srbije ili Velike Srbije? Ako ih ne bude, uradićemo isto. Esport mora biti drugačiji i ne sme sadržati političke drame - poručio je predsednik Partizana Jovan Mijailović.

Ni predstavnici Crvene zvezde nisu ostali imuni na sraman potez albanskog tima. Član marketing tima Pavle Kovačević takođe je zgrožen objavom "Bad news eagles"-a.

- Ono što je problematično kod situacije sa BNE jeste činjenica da oni svoje uspehe koriste da bi plasirali ideju velike Albanije u industriji gde veliki deo gledalaca predstavljaju deca i omladina sa neformiranim stavovima i manjkom mogućnosti kritičkog razmišljanja - istakao je Kovačević.

Pored večitih rivala nezadovoljstvo su javno iskazali brojni esports igrači i timovi iz Srbije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024