SP U RVANJU: Mićić se bori za petu medalju

G. K.

17. 09. 2022. u 09:15

STEVAN Mićić biće u prilici da danas donese peto odličje za srpsku rvačku reprezentaciju na SP u Beogradu.

СП У РВАЊУ: Мићић се бори за пету медаљу

Foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Naš takmičar će se u 18.00 kroz repasaž boriti za bronzu u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom.

Momak rodom iz SAD je juče na tatamiju "Štark arene" bio fenomenalan. Redom je rušio Roberta Blanka iz Meksika (12:2), zatim Kazahstanca Rahata Kalzana (12:1), da bi u četvrtfinalu bio bolji od Japanca Tošihira Hasegave (7:1), pre nego što je u borbi za finale izgubio od albanskog reprezentativca Zelimkana Abakarova sa 6:1.

Blizu ulaska u borbu za neko od odličja bio je i Hetik Cabolov. Rus po rođenju, a Srbin po izboru, u kategoriji do 74 kilograma je eliminisan u četvrtfinalu porazom od Franka Markeza iz Italije 6:3. Fantastično je Cabolov otvorio takmičenje "tuširavši" Poljaka Kamila Ribnickog (10:0), da bi u osmini finala bio bolji od Hraja Alikanjana iz Jermenije (2:0), pre nego što mu je Markez stao na put.

Poslednji naš takmičar na ovogodišnjoj planetarnoj smotri Strahinja Despić je već na prvom koraku izgubio od Kostarikanca Maksvela Lemara Garite sa 12:2, u kategoriji do 92 kilograma.

Podsetimo, naša reprezentacija je do sada na SP osvojila četiri zlatne medalje u grčko-rimskom stilu (Zurab Datunašvili, Mate Nemeš, Sebastijan Nađ i Ali Arsalan), čime je ostvarila najveći uspeh u istoriji svetskih šampionata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)