SRBIJA RAZOČARALA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Ovo je malo ko očekivao, vaterpolisti izgubili u osmini finala

Č. V.

04. 09. 2022. u 19:50 >> 21:44

VATERPOLISTI Srbije izgubili su u osmini finala Evropskog prvenstva od Francuske sa 10:9 (3:1, 1:1, 5:4, 1:3) i razočaravajuće odigrali ovaj šampionat.

СРБИЈА РАЗОЧАРАЛА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ: Ово је мало ко очекивао, ватерполисти изгубили у осмини финала

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Iako je ovo potpuno nova reprezentacija malo ko je očekivao da će "trikolori" biti ti koji će nas zaustaviti u pohodu na novu medalju u sportu u kome smo aktuelni olimpijski prvaci.

Videlo se već od starta utakmice da će biti dosta problema. Odbrana nije funcionisala toliko loše, ali u napadu je mnogo škripalo. Takođe, realizacija igrača više je bila slaba - 0/7 u prvom poluvemenu.

Francuska je posle dve četvrtine stekla prednost od 4:2. Pokušavala je naša selekcija da se vrati i u tome je uspela. Golom Dušana Mandića Srbije je izjednačila na 9:9, ali je naš rival u poslednjem napadu iskoristio igrača više preko Mazrukija i veliko slavlje "trikolora" je moglo da počne.

Zanimljivo kada je ovaj šampionat u pitanju je taj da je ovo prvi put da Srbije neće igrati među osam najboljih ne Evropskom prvenstvu, a tek drugi da se neće boriti za medalje od 2006. godine.

Sada izabranike Dejana Savića čeka borba za deveto mesto.

Pred trofejnim stručnjakom je dosta posla, moraće ekipu da spremi pre svega za Olimpijske igre koje se 2024. godine igraju u Parizu.

Četvrta četvrtina: Srbija - Francuska 9:10

32' - Kraj utakmice! Srbija nije otišla među osam najboljih.

32' - Neverovatno. Marzuki koristi igrača više i 29 sekundi pre kraja Francuska postiže prvi gol u ovom kvartalu.

31' - To je karakter pobednika. Kada je trebalo Dušan Mandić pogađa. Konačno je realizovan igrač više i sada smo na početku ako se gleda rezultat.

30' - Ovo nam je trebalo. Nije se libio da pokuša Strahinja Rašović i pogodio je iz velike daljine. Ima nade da može da se izbori pozitivan rezultat.

30' - Neverovatno. Srbija ne može da se poveže, Fontani je upisao 13 odbranu i "delfini" su pred porazom.

27' - Trebalo je ovo "delfinima". Dušan Mandić se podigao, sjajno šutirao i uspeo da pogodi sa distance. Jako bitan gol.

Treća četvrtina: Srbija - Francuska 6:9

24' - Sjajan gol Vernuo. Šrauba za novih tri razlike rivala Srbije - 6:9. Ovo je malo ko očekivao.

23' - Uspela je naša selekcija nekako da dođe do gola. Ćušnuo je loptu u gol Vico nakon što se ona odbila od prečke.

23' - Opet Francuska ima tri gola prednosti. Srbija je sve bliže eliminaciji već u osmini finala.

20' - Sada je odbrana ta koja nije na nivou. Mazruki je odveo "trikolore" na plus tri. Opet su se "delfini" izborili za peterac i siguran je bio Dušan Mandić.

19' - Neverovatan gol Krusile, sa devet metara je šutirao i matirao Dobožanova. Ipak, Srbija brzo uzvraća preko Strahinje Rašovića - 4:6.

18' - Ne odustaju Francuzi. Iznudili su igrača više, a Igo Krusila je bio u dobroj poziciji i nije mu bilo teško da postigne drugi gol na meču.

18' - Konačno dobar potez u napadu. Petar Velkić se izborio za peterac, a Strahinja Rašović je uspeo da ga realizuje i nadamo se trgne našu selekciju.

Druga četvrtina: Srbija - Francuska 2:4

Završeno je prvo poluvreme. Srbija je odigrala loše u uvodnih 16 minuta. Napad je veoma loše funkcionisao, posebno igrač više gde je realizacija užasna - 0/7. "Delfini" će pod hitno morati nešto da promene ukoliko žele da igraju u četvrtfinalu.

16' - Francuska je prekinula seriju bez gola. Emil Brojh se izborio za dobru poziciju i uspeo je da savlada Lazara Dobožanova.

16' - Neverovatno! To je najbolja reč da se opiše realizacija igrača više naše selekcije - 0/7 je u tom segmentu.

15' - Ne ide, pa ne ide, posebno u napadu. Za sada je viđen samo jedan gol u drugom kvartalu. Naši vaterpolisti su u velikom grču i nikako da prikažu igru dostojnu Olimpijskog šampiona.

14' - Francuzi su pali, ali izabranici Dejana Savića nikako ne uspevaju da uhvate kontinuitet u napadu i to je jedini razlog zašto "trikolori" i dalje imaju prednost.

10' - Ovo se čekalo. Radulović je uzeo loptu i šutirao iz daljine - uspeo je da pogodi gol rivala i deluje da se "delfini" bude.

Prva četvrtina: Srbija - Francuska 1:3

8' - Prvi period je okončan sa 3:1 za Francusku i Srbija pod hitno mora da se trgne kako ne bi bilo kasno.

6' - Konačno dolazimo do prvog pogotka. Potom je usledila i dobra odbrana, a onda je i Vico iznudio igrača više, no taj segment igre nam ne ide baš najbolje - 0/5.

5' - Rival naše selekcije je iznudio peterac nakon nepropisne igre Pljevančića. Francuska je došla do velikih 3:0, pa je Dejan Savić bio prinuđen da zatraži prvi tajm-aut na utakmici.

5' - Nije dobro počelo. Francuska stiže do dva gola prednosti, a naša reprezentacija ima dosta problema u napadu, čak i kada ima brojačanu prednostu i bazenu.

3' - Uspeli su "trikolori" da realizuju napad i dođu do početne prednosti. Ipak, "delfini" su ponovo dobro iskreirali napad, ali nova prečka, ovoga puta ju je pogodio Sava Ranđelović.

1' - Nije naša reprezentacija iskoristila prvi napad u kome je imala igrača više. Prečka se sprečila Francuze da prime gol.

Uoči meča:

Izabranici Dejana Savića su bez ikakve dileme favoriti na ovom meču, ali treba biti oprezan, jer jedino merilo je bazen. Valja spomenuti i to da naša selekcija raste pošto je tim dobrano podmlađen.

Srbija je tokom grupne faze pobedila Izrael i Sloveniju, ali je ubedljivo poražena od Mađarske i taj meč bio je odigran veoma loše.

Francuska je sa druge strane pobedila Maltu, izgubila od Hrvatske, a odigrana nerešeno sa viceprvakom Olimpijskih igara, selekcijom Grčke.

Ovaj meč možete da pratite u tekstulanom prenosu na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Detalj sa utakmice Srbija - Slovenija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori