USIK SE PREKRSTIO, PA POLJUBIO ZASTAVU: Trijumf posvetio Ukrajini, pa prozvao Tajsona

Novosti online

21. 08. 2022. u 08:10

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik odbranio je titulu i zadržao sva četiri pojasa (WBA, IBF, WBO i IPO). Pobedio je Entonija Džošuu u Džedi, pa je održao govor.

УСИК СЕ ПРЕКРСТИО, ПА ПОЉУБИО ЗАСТАВУ: Тријумф посветио Украјини, па прозвао Тајсона

Foto: AP

Usik je posle ogromnog uspeha pričao pred kamerama i prvo se prekrstio. Potom je posvetio trijumf svojoj domovini i imao je posebnu poruku za Tajsona Fjurija.

- Prvo hoću da se zahvalim svima onima koji su se molili za mene i želim da se zahvalim Bogu koji mi je mnogo pomogao, dao mi je mnogo. Moj spasitelj je Isus Hrist. Takođe, hvala publici u Saudijskoj Arabiji", rekao je Usik.

Usik je izlaganje je nastavio ogrnut ukrajinskom zastavom. Pričao je na svom jeziku, dok je tu stajao prevodilac i svima objašnjavao šta u tim momentima Oleksandr izgovara.

- Posvećujem ovaj trijumf svojoj porodici, svojoj zemlji, mom timu. Celoj vojsci koja brani moju domovinu. Mnogo vam hvala na svemu."

Zatim je pričao o samoj borbi, pa je prozvao još jednog britanskog boksera. "Pecnuo" je Tajsona Fjurija i stavio do znanja svima da je jedina borba koja ga zanima ona protiv "Kralja cigana".

- Ovo je momenat za istoriju, mnoge generacije gledaće ovaj meč. Posebno one runde gde je protivnik pokušao da me prebije, ali sam stajao tu i uzvratio. Hoću da istaknem da znam da Fjuri nije otišao u penziju još uvek. Ubeđen sam da želi da se bori sa mnom i ja želim borbu sa njim. Ako se ne borim sa Tajsonom, onda se ni sa kim neću boriti. Bog zna jedini da li će do te borbe doći i siguran sam da će ceo moj tim uraditi sve da se to dogodi", zaključio je Usik.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije