BUDUĆNOST SRPSKE ATLETIKE JE SVETLA: Adriana Vilagoš i Angelina Topić donele medalje u Beograd i već se spremaju za EP u Minhenu (FOTO)

Novosti online

09. 08. 2022. u 13:34

SA DVE medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu, ali i sa još neloliko odličnih rezultata pokazali smo da je budućnost srpske atletike svetla, izjavio je predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović.

БУДУЋНОСТ СРПСКЕ АТЛЕТИКЕ ЈЕ СВЕТЛА: Адриана Вилагош и Ангелина Топић донеле медаље у Београд и већ се спремају за ЕП у Минхену (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

- Imali smo 12 predstavnika u kolumbijskom Kaliju, četiri finala, dve medalje, zlatnu Adriane Vilagoš, koja je bacila koplje fantastičnih 63,52 m, samo 17 cm je delilo od svetskog juniorskog rekorda. Drugu medalju, bronzanu Angeline Topić, mi smatramo zlatnom jer je imala veliki peh zbog trovanja - rekao je Jevrosimović na konferenciji za medije.


Ukazao je i na Bogdana Vidojkovića, koji je bio u finalu na 110 metara sa preponama pred kojim je velika budućnost, kao i Zoranu Rokavec, koja je imala težak peh zbog trovanja, ali je izborila 10. mesto u skoku u vis.

Dvostruka svetska juniorska prvakinja Adriana Vilagoš ne vidi sebe kao "čudo od deteta".

- Jako sam srećna što sam uspela da odbranim titulu svetske juniorske prvakinje. Malo je falilo da bude i svetski rekord, ali imamo ovu godinu i još jednu posle da ga oborimo - rekla je Vilagoš.

Angelina Topić prezadovoljna je svojim nastupom.

- Žao mi je samo što nismo svi imali iste uslove za skokove zbog peha koji sam imala, nisam mogla da dam maksimalni potencijal, ali ovo predstavlja veliko iskustvo za budućnost - izjavila je ćerka nekadašnjih asova srpske atletike Dragutina i Biljane Topić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NOVA STRATEGIJA: Evo šta Ukrajinke sada rade kada moraju na teren protiv Ruskinja (VIDEO)

NOVA STRATEGIJA: Evo šta Ukrajinke sada rade kada moraju na teren protiv Ruskinja (VIDEO)

Rat u Ukrajini doveo je do brojnih strašnih posledica, a ni sport više nije kao što je nekad bio. Obično bi se sportske vesti vezivale za to da Rusija, zbog pomeute "specijalne vojne intervencije", kako ona naziva taj sukob, snosi određene sankcije, ali u ono malo sportova u kojima takmičari iz Ruske Federacije učestvuju na međunarodnom nivou - dešavaju se neki novi momenti.

02. 03. 2024. u 19:21

Komentari (0)

OVK GA JE OTELA 1998. GODINE: Svedočenje Nebojše o tome kako je preživeo 40 dana zatočeništva (VIDEO)