RUSI I SRBI ĆE UVEK BITI JEDNO: NJegova ljubav prema našoj zemlji se ne može opisati rečima, a zbog čega je sada tu sve ostavlja bez teksta

Novosti online

28. 07. 2022. u 11:59

PO mišljenju mnogih ljubitelja borilačkog sporta, najveći MMA borac svih vremena Rus Fjodor Jemeljanenko trenutno je gost u našoj zemlji u kojoj obilazi manastire.

РУСИ И СРБИ ЋЕ УВЕК БИТИ ЈЕДНО: Његова љубав према нашој земљи се не може описати речима, а због чега је сада ту све оставља без текста

Foto: Printskrin Youtube / Sport 1

Nekadašnji šampion u poslednje vreme je posvećen molitvama i često posećuje crkve, a ostatak vremena provodi kao pomoćnik ruskog ministra sporta. 

 

On je, inače, poznat po tome što izuzetno voli Srbiju, u kojoj je više puta bio obilazeći srpske svetinje, kao i po tome što je blizak prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina, a spaja ih ljubav prema džudou.


Fjodor je prilikom ovonedeljne posete Beogradu bio gost u emisiji "Gradski podkast" koju vodi naš proslavljeni MMA borac Bojan Mihajlović.

Rus je prilikom ovog intervjua pokazao veliku ljubav prema Srbiji i našem narodu.


- Srbija je moja ljubav. Ona je uvek bila i uvek će biti u mom srcu, bez obzira na sve. Za mene je velika radost što sam ovde. Već sam bio i ranije i obilazio sam sveta mesta i svetinje. Plan mi je da se ovih dana poklonim moštima Svetog cara Lazara - izjavio je Jemeljanenko.
 

Fjodor je potom rekao da će Srbi i Rusi uvek biti u bratskoj ljubavi.

 

- To što ja osećam se teško može rečima objasniti, ali srcem se može osetiti. Naši narodi su uvek bili zajedno, jedan pored drugog u bratskoj ljubavi. I bez obzira na to kakva se politika vodi i kakva će se voditi, Rusi i Srbi će uvek biti jedno, tu nema dileme - kaže jedan od najboljih MMA boraca svih vremena.


Na pitanje da li mu je vera pomogla i dala snagu u ringu protiv većih protivnika, kaže da ga je Bog blagoslovio, a za ostalo je zaslužan njegov rad.

- Mene nedostojnog je Bog udostojio da postanem to što jesam, a za ostalo je zaslužan moj trud. U teškoj kategoriji ljudi su kao divovi, a ja sam bio najmanji i najslabiji fizički. Da nije bilo Boga, ja tu ne bih imao nikakve šanse - zaključio je "Poslednji Imperator".
 


Koliko ceni našu zemlju pokazao je i na svetskoj sceni 2018. godine kada je nakon trijumfa protiv Kvintona "Rempejdža" Džeksona izašao sa zastavom Srbije.

Fjodor Jemeljanenko je u svojoj karijeri ostvario učinak od 40 pobeda i šest poraza. Savladao je skoro sva velika imena MMA sporta tog vremena kao što su Mirko Filipović, Frenk Mir, Džef Monson, Mark Hant, Mark Kolman, Antonio Nogeira i mnoge druge...

BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna