DAMIR MIKEC NOSI ZASTAVU SRBIJE NA MEDITERANSKIM IGRAMA: "Najveće priznanje koji sportista može da doživi"

Novosti online

16. 06. 2022. u 17:05

OLIMPIJSKI komitet Srbije organizovao je u hotelu Metropol Palas u Beogradu „Druženje sa sportistima pred Mediteranske igre Oran 2022“.

ДАМИР МИКЕЦ НОСИ ЗАСТАВУ СРБИЈЕ НА МЕДИТЕРАНСКИМ ИГРАМА: Највеће признање који спортиста може да доживи

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbij

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred ovo značajno i važno takmičenje podelili su sportisti koji će predstavljati našu zemlju: Damir Mikec (olimpijski vicešampion iz Tokija), Milenko Sebić (bronzana medalja iz Tokija), Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Lazar Kovačević (streljaštvo), Nadica Božanić, Stefan Takov (tekvondo), Asmir Kolašinac (atletika), Stefan Momirov i Ivana Curaković (basket 3x3).

- Veoma sam srećna što imam prilike da vam svima poželim dobrodošlicu, a posebno mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim moje dojučerašnje kolege sportiskinje i sportiste. Zaista je divno videti vas danas. Našim sportistima želim mnogo uspeha na predstojećim Mediteranskim igrama i sigurna sam da će nas obradovati odličnim rezultatima u danima koji su pred nama. Posebno mi je zadovoljstvo što danas ovde pred vama imam tu mogućnost da vam i kao predsednica sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije saopštim da je naša Sportska komisija donela odluku da nosilac zastave Srbije na Mediteranskim igrama u Oranu 2022. godine bude naš osvajač srebrne olimpijske medalje iz Tokija, strelac Damir Mikec - rekla je potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije i predsednica sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije Milica Đuričić (Mandić).

Damir Mikec, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama Tokio 2020 i nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Oranu 2022, pozdravio je sve prisutne i izrazio je zahvalnost što mu je ukazana čast da nosi zastavu naše zemlje na ovom takmičenju.

- Počastvovan sam što ću imati prilike da nosim zastavu naše zemlje na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara u Alžiru. Smatram da je to jedno od najvećih priznanja koje svaki sportista može da doživi i ja ću se truditi da dostojno i dostojanstveno pronesem zastavu Srbije na stadionu u Oranu. Što se tiče samog takmičenja, u Oran odlazim sa najvišim očekivanjima obzirom na sportsku formu koju pokazujem iz takmičenja u takmičenje, a siguran sam da su i moje ostale kolege veoma raspoložene i motivisane da ostvare vrhunske rezultate i dobre plasmane za našu zemlju. Navijajte za nas i verujte u nas - rekao je Damir Mikec.

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje sportista pre odlaska u Alžir, kojem je prisustvovalo 10 sportista iz više sportova. Mediteranske igre se održavaju u post-olimpijskoj godini kada je uz nezaobilaznu veliku pomoć države, podjednako značajna i podrška sponzora i partnera, kako bi naši sportisti od samog početka kvalifikacija za Pariz 2024 imali sve uslove za dobre i kvalitetne pripreme. 

- Prilično sam uzbuđen što sam zajedno sa vama, posebno sa toliko talentovanih i posvećenih sportista koji su pred odlaskom na Mediteranske igre u Oranu i koristim priliku da čestitam Srbiji na istorijskom uspehu i izuzetnim dostignućima na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine i osvajanju čak devet medalja. DDOR je ponosan što je zvanično osiguranje Olimpijskog tima i Olimpijskog komiteta Srbije i zadovoljstvo mi je što predstavljam i kompaniju i našu grupaciju Unipol, koje u potpunosti podržavaju sport i vrednosti koje sport može da nauči kao što su strast pravičnost, zahvalnost, disciplina, timski rad, posvećenost i, na kraju, ali ne i najmanje važno, inkluzija i poštovanje. Sve ove vrednosti se lako mogu integrisati u svakodnevni život i ponašanje u poslu: ne postoje prečice do uspeha na terenu ili u životu, a izvrsnost je postepeni rezultat stalnih nastojanja da se bude bolji - izjavio je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Frančesko Maši, poželevši mnogo uspeha i sreće našim sportistima na predstojećim Mediteranskim igrama u Oranu. 

 

BONUS VIDEO - Poruka prelepe rumunske teniserke čitaocima "Novosti"


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!