ZAVRŠENA ŠKOLSKA OLIMPIJADA VOJVODINE: Nagrađeni najuspešniji, Zrenjanin odličan domaćin

Novosti online

22. 05. 2022. u 21:51

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV), manifestacija koja praktično najmasovnije školsko sportsko takmičenje, završena je danas svečanom dodelom medalja i priznanja u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani".

ЗАВРШЕНА ШКОЛСКА ОЛИMПИЈАДА ВОЈВОДИНЕ: Награђени најуспешнији, Зрењанин одличан домаћин

FOTO: Sošov

Najuspešnijim učesnicima SOŠOV-a priznanja su uručili predsednik Organizacionog odbora SOŠOV i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, potpredsednik Organizacionog odbora SOŠOV i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, koji je i predsednik Asocijacije za školski sport Evrope, proslavljeni olimpijac Momir Rnić, kao i brojni uspešni sportisti i sportski radnici.

Najbolje takmičare, njihove nastavnike i goste pozdravio je Željko Tanasković, koji je izrazio zadovoljstvo što je danas u Zrenjaninu - Evropskom gradu sporta.

- Posebno mi je zadovoljstvo što sam u gradu na čelu sa gradonačelnikom koji prepoznaje važnost sporta, posebno kada su u pitanju najmlađi - rekao je on.
 
Tanasković je ukazao i da ga raduje činjenica da je na ovoj olimpijadi učestvovalo oko šest hiljada učesnika i volontera.

- Upravo to je ambijent koji vama draga deco, vama mladima, dajemo da se ostvarite u ovoj oblasti društvenog života. Naravno, sport nije samo takmičenje već obuhvata i druge vrednosti kod mladih ljudi, stvara njihov karakter, a ono što verujem jeste da ste sigurno u ovakvoj priči stekli nove prijatelje. Svim pobednicima čestitam, želim da se ostvarite u ovoj oblasti društvenog života, a moje je zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama - poručio je Tanasković.

Gradonačelnik Simo Salapura zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji Devete sportske olimpijade školske omladine Vojvodine u našem gradu.

- Bilo je to četiri dana velikih izazova, sve to zahvaljujući dobroj organizaciji, svakom segmentu organizacije koja je planirana bukvalno poslednjih godinu dana. Sve je proteklo u najboljem redu i dobili smo sve čestitke od Pokrajinskog sekretarijata za sport, Saveza za školski sport, a danas je ovde sa nama i prvi čovek Saveza za školski sport Srbije. Čestitam svim učesnicima, posebno našim učenicima i našem Okrugu koji je na kraju poneo i titulu najuspešnijeg okruga - rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

U sklopu manifestacije, pored brojnih takmičenja, u petak, 20. maja u Tiršovoj ulici  organizovana je Dečja žurka i vatromet u čast svih učesnika.

 Nosilac projekta organizovanja Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine je Pokrajinska vlada Vojvodine i njen resorni sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Savezom za školski sport Vojvodine i Gradom Zrenjaninom.

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine po broju prijavljenih učesnika je najmasovnija do sada. Mladi sportisti na raspolaganju su imali svu sportsku infrastrukturu grada Zrenjanina, a pojedina takmičenja održavana su i u školskim sportskim salama u Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GOLOVKIN ODBACUJE MOGUĆNOST ČETVRTOG MEČA: Nisam bio siguran ni hoće li se i treća borba protiv Kanela dogoditi