DIV SPREMAN ZA POVRATAK: Osećam da zlatna vremena tek dolaze

Tanjug

13. 05. 2022. u 13:50

Državni rekorder u bacanju kugle Armin Sinančević rekao je danas da mu je žao što zbog povrede i bolesti nije učestvovao na Svetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Beogradu, ali da je ove sezone spreman da ostvari dobre rezultate.

ДИВ СПРЕМАН ЗА ПОВРАТАК: Осећам да златна времена тек долазе

Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

- Početkom pripremnog perioda u decembru povredio sam se na prvom bacačkom treningu, u pitanju je bio desni lakat. Od tog trenutka sam kroz celu zimsku sezonu, kroz terapije pokušavao da se oporavim, ali nisam uspeo i veoma mi je žao što nisam učestvovao na Svetskom prvenstvu u svojoj državi - rekao je Sinančević, preneo je Atletski savez.

- Osim problema sa laktom, krajem januara sam imao i težak oblik koronavirusa i uz izveštaj kardiologa nisam smeo da pokušavam da treniram, a svi znamo koliko tereta i stresova prave treninzi jednog bacača, tako da je doneta odluka da ne nastupim - dodao je on.

Sinančević je naveo da je posvećen treninzima i da "skoro da nema drugi život osim sporta".

- Moje ambicije su velike, želim biti najbolji na svetu, zato je i posvećenost maksimalna. Mislim da bi mi jako značila i dodatna podrška sponzora - dodao je Sinančević, državni rekorder u bacanju kugle sa rezultatom 21 metar i 88 centimetara.

Sinančević je rekao da su mu mnogi dosadašnji rezultati omiljeni, među kojima i sedmo mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Finalista Evropskog prvenstva u Torinu, gde sam završio kao šestoplasirani, finalista Dijamantske lige u Cirihu, gde sam završio kao trećeplasirani bacač, što mi je donelo vodeću poziciju na rang-listi evropske kugle, a četvrtu poziciju na rang-listi svetske kugle. Mnogo rezultata i uspeha nisam pomenuo, ljudi koji vole atletiku i prave sportiste koji se bore i srce daju na terenu, oni prate i navijaju za mene. Sa 25 godina sam uspeo mnogo u našoj, balkanskoj, evropskoj i svetskoj atletici. Osećam da zlatna vremena tek dolaze - naveo je on.

Sinančević je počeo sezonu 1. maja na mitingu u Baru, gde je bacio kuglu 21,04 metra.

Naredno takmičenje očekuje ga na mitingu Dijamantske lige 9. juna u Rimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri