NA POSTOLJE IZ DERVENTE: Grad na Ukrini domaćin poslednje etape Trke Beograd - Banjaluka

A. S. P.

05. 04. 2022. u 18:37

FINALNA peta etapa međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka u kojoj će biti odlučen pobednik biće vožena od Dervente do Banjaluke, a grad na Ukrini će 11. put biti domaćin ovog regionalnog takmičenja. Gradonačelnik Milorad Simić i direktor trke Vladimir Kuvalja potpisali su ugovor o saradnji, a tom prilikom prvom čoveku najmlađeg grada u Srpskoj uručen je poklon - žuta majica sa potpisom.

НА ПОСТОЉЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ: Град на Укрини домаћин последње етапе Трке Београд - Бањалука

FOTO: BSRS

- Moram da priznam da mi je malo žao što nismo odmah na početku bili saradnici u jednom ovakvom događaju, ali verovatno nismo odmah shvatili ozbiljnost ovog posla i ove manifestacije. Popravili smo se i drago mi je da je u najvećem broju izdanja trke učestvovala Derventa - rekao je Simić.

Direktor trke Kuvalja istakao je da je Derventa grad koji je poznat po podršci prvivrednicima i sportistima, kao i da su gradske vlasti stale uz jedan od najvećih sportskih događaja u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Velika mi je čast što će iz Dervente startovati poslednja i verovatno najinteresantnija etapa koja će odlučiti pobednika. Želim da kažem da će dobar deo ljudi iz karavana, koji broji više od 450 osoba, dve noći spavati u Derventi i da će i hotelijeri u gradu osetiti benefite ovog događaja - rekao je Kuvalja.

Tehnički direktor Saša Gajičić naglasio je da će pre starta, koji je zakazan na Trgu oslobođenja 17. aprila, u podne biti održane trke za decu.

- To je prilika da naše najmlađe animiramo da počnu da se bave ovim izuzetno zdravim sportom. Kada su u pitanju učesnici, sa ponosom mogu da kažem da ove godine imamo bicikliste sa pet kontinenata, a na startu će se pojaviti maksimalnih 175 biciklista, iz 25 timova, među kojima su i reprezentacije BiH i Srbije - rekao je Gajičić.

ETAPE

13. 4: Beograd - hronometar
14. 4: Obrenovac - Bijeljina
15. 4: Bijeljina - Vlasenica
16. 4: Doboj - Prijedor
17. 4: Derventa - Banjaluka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)