"MORAMO DA SE BORIMO SA NORVEŠKOM ZA PRVO MESTO": Toni Đerona prokomentarisao rivale Srbije u borbi za EP

Tanjug

01. 04. 2022. u 13:04

SELEKTOR rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je posle žreba za Evropsko prvenstvo da Srbija mora da se bori za prvo mesto u grupi sa selekcijom Norveške.

МОРАМО ДА СЕ БОРИМО СА НОРВЕШКОМ ЗА ПРВО МЕСТО: Тони Ђерона прокоментарисао ривале Србије у борби за ЕП

FOTO: Nebojša Paraušić

Pored Norveške, rivali u grupi 3 biće Slovačka i Finska.

- Protiv Norveške nas čekaju dve izuzetno teške utakmice, ali naš cilj se zna, a to je jedno od prva dva mesta u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo. Sa Slovačkom smo igrali prijateljski susret prošle godine, tako da nam je protivnik poznat. Prvu utakmicu sa njima igramo u Slovačkoj u oktobru, a u poslednjem meču u kvalifikacijama ćemo ih ugostiti u Srbiji. Finska nam je najmanje poznata selekcija. Veliki broj njihovih reprezentativaca igra u Koksu, ekipi koja igra Ligu Evrope. Što se žreba tiče i rivala koje smo dobili, smatram da možemo biti zadovoljni, ali pre kvalifikacija za Evropsko prvenstvo moramo se posvetiti utakmicama sa Slovenijom u baražu za Svetski šampionat - rekao je Đerona.

Kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Ilić takođe je zadovoljan žrebom, a u prvi plan ističe kvalitet Norvežana.

- Oni su godinama unazad u vrhu svetskog i evropskog rukometa i sigurno su favoriti za prvo mesto u grupi, ali to ne znači da ćemo se unapred predati. Probaćemo da im pomrsimo planove kako bi nam bio olakšan žreb za prvenstvo - rekao je Ilić.

Kapiten "orlova" smatra da je Srbija kvalitetnija od Slovačke i Finske.

- U novembru prošle godine smo odigrali prijateljski susret protiv Slovaka i pobedili sa 11 golova razlike, tako da njih svakako moramo da savladamo. Mislim da smo favoriti i u utakmici sa Finskom i da tu ne sme biti nikakvog iznenađenja. Ovu grupu moramo da prođemo i naravno da ćemo se boriti za prvo mesto - zaključio je Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIŠNI ČOVEK: Lando Noris startuje sa prve pozicije