SRPSKI RUKOMET ZAVIJEN U CRNO: Preminuo Bratislav Bata Obućina

Novosti online

30. 03. 2022. u 16:32

OVOG utorka preminuo je Bratislav Bata Obućina, bivši rukometaš i selektor, suprug nekadašnje olimpijske šampionke iz Los Anđelesa Svetlane Anastasovske.

СРПСКИ РУКОМЕТ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Преминуо Братислав Бата Обућина

FOTO: RSS

Rukometom je počeo da se bavi 1974. godine u RK IM Rakovica, sa kojim je igrao prvu saveznu ligu SFRJ u sezoni 1981/82. i ostao je legenda rakovičkog rukometa. Put ga je kasnije odveo u Crvenu zvezdu i Dinamo iz Pančeva.

Krajem osamdesetih odlazi u Španiju gde je igrao za klubove Asobal lige i B divizije, Siudad Enkantada i San Antonio. Dobro će biti upamćena sezona u kojoj nije promašio sedmerac. Posle igračke karijere, u Siudad Enkantadi je započeo trenersku karijeru i sa klupe vodio prvi tim ekipe iz Kuenke do polovine devedesetih.

Po povratku u Srbiju trenirao je RK Stari grad iz Beograda, a zatim je sa klupe predvodio i mnoge druge beogradske klubove - ŽRK Voždovac, RK Radnički, ORK Beograd, BASK, RK Obilić. Bio je trener i u ŽRK Dinamo iz Pančeva, RK Novi Pazar, RK Mokra Gora i RK Rudar iz Pljevalja.

Bratislav Bata Obućina je bio prvi selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije, koju je predvodio na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2007. godine.

Bio je dugogodišnji predsednik Zajednice trenera Rukometnog saveza Beograda, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Beograda, kao i potpredsednik Upravnog odbora Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije.

U Rukometnom savezu Srbije 2002. godine radio je kao stručni saradnik zadužen za pitanja trenera i takmičenja mlađih uzrasnih kategorija.

Iza njega su ostali 17-godišnja ćerka Anđela i supruga Svetlana, članica najslavnije generacije jugoslovenskih rukometašica iz prve polovine osamdesetih godina prošlog veka.

Ispraćaj za kremaciju Bratislavu Bati Obućini biće održan u četvrtak, 31. marta 2022. godine u 14.15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SPORT NA TV-u: Vaterpolo, tenis, košarka